HABER: YÜKSEL BALCI

Veliler evlerinden getirdikleri organik meyve ve sebzelerle okul bahçesine bir pazar kurdular. Tamamen organik ürünlerden oluşan pazar büyük ilgi topladı.Burada amaç, öğrencilere organik maddelerle beslenmenin önemi kavratmaktı. Veliler kolları sıvayarak evlerinde bulunan organik sebze ve meyveleri okula getirdiler.  Bu arada ısırgan otu, ebegümeci gibi ürünleri de toplayarak okula getiren velilerin mutluluğuna diyecek yoktu. Öğrenci velilerinden Tuğba Palamut'un ineğinden sağdığı sütü evinde kaynatıp okula getirerek öğrencilere ve öğretmenlere dağıtması takdirle karşılandı.

Tıpkı pazarda olduğu gibi tüm sebze ve meyveler stantta teşhir edildi. Daha sonra, okulun müdür, müdür yardımcıları ve öğretmenleri birlik beraberlik halayı çekerek çocukların alkışlarını aldılar. Bu arada, çocuklara yerli malı kullanmanın önemi de belirtildi.

Veli Tuğba Palamut, ”Biz çocuklarımıza yerli malını sevdirmek ve organik ürünlerin sağlıkları yönünde ne kadar önemli olduğunu belirtmek amacıyla, böyle bir organizasyon yaptık tüm çocuklarımız bu organizasyonda hem pazarın nasıl bir şey olduğunu gördü, hem de sağlıklı besinleri öğrendiler.  Ben de bir veli olarak evimde bulunan ineğimden sağdığım sütü pişirerek okula getirdim ve öğretmenlerime ve öğrencilerime dağıttım bundan sonra son derece mutluluk duyuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi