Haber: Nazif Harupçu

 

Küçük Menderes Havzası’ndaki vosvosçular, Birgi Belediyesi’nin katkılarıyla, Birgi Kültür ve Turizm Festivali kapsamında kurulan Vosvos kampında bir araya geldiler.

Kampa İzmir, Denizli, Ayvalık, Salihli, Nazilli ve Aydın’dan gelen Vosvos severleri,  Ödemişli Vosvos dostları Nihat Özben, Tevfik Çavuş, Kenan Yıldıran ve Melih Erakyol karşıladı.

Kalabalık bir konvoy oluşturan vosvoslar, önce Ödemiş’te kısa bir tur attıktan sonra tarihi Belde Birgi’ye gittiler. Otuzu aşkın araçla beldeyi şenlendiren vosvosçular, festivale de ayrı bir güzellik kattılar.  Birgi’de kamp kurarak tanışıp kaynaşan Vosvos tutkunları, tarihi belde Birgi’yi gezdiler ve festivaldeki etkinliklere katıldılar. 

Ödemiş ve Birgili çok sayıda Vosvos sever vatandaşta vosvosçuları yalnız bırakmadı. Çavuşoğlu pastanesi, Güven Helva, Çakar Tavukçuluk, Karaoğlu Kuruyemiş ve Bilgi Kebap Salonu, Bademli Tarımsal kalkınma Kooperatifi, Özlem Cam Sanatı ve Pirsan Dekorasyonun ikramlar yaptığı kamp ve piknik etkinliğinde Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener de misafirleri yalnız bırakmadı. İzvosbus Clup Başkanı Tanju Yağcı küçük menderesli vosvosculara düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür ederek hazırladıkları plaketi sundu.

 

BİRGİ’YE HAYRAN KALDILAR

Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış tarihi belde Birgi, havzanın parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. İmam-ı Birgivi ve tarihi mekanları ziyaret eden Vosvos tutkunları Birgi’ye hayran kaldılar.

İzvosder Derneği Başkanı Kerim Fırtına, düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgiler vererek Ödemiş ve Birgi halkının kendilerine gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Kurulan kampın, festival etkinliklerinin, sohbetin ve güzel havanın tadını çıkardıktan sonra Birgi’de konvoy oluşturarak tur atıp Birgililere unutulmaz bir görsel şölen sergileyen vosvoslar görenlerin yüzünde gülümse çocukların hayallerine güzel bir katkı sağladı. Akşam saatlerinde ise Vosvos tutkunları bir daha ki etkinlikte buluşma sözüyle Ödemiş’ten ayrıldılar.

Editör: Haber Merkezi