HABER: DİLEK AYVALI

Tire Kaymakamlığı himayesinde düzenlenen engelliler günü kutlamaları, Tire Belediyesi’nin katkılarıyla büyük bir coşkuyla devam ediyor. Engelliler, kendilerine özel program yapılmasının mutluluğunu yaşarken, Kaymakam Tanrıseven ve eşi ceylan Tanrıseven engelliler ile yakından ilgilendi.

KAYMAKAM TANRISEVEN: “ENGELLİLER ARTIK SOSYAL HAYATIN İÇİNDE”

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında yaptığı konuşmasında, engellileri hayatın içine katmak için iki yıldan bu yana çalışma yaptıklarını söyledi. Tanrıseven şöyle konuştu:

“Göreve geldiğim ilk günden itibaren yaptığımız çalışmalar ile engelli gençlerimizi ve özel öğrencilerimizi evlerinden çıkarıp değil, sosyal hayatın içine dahil etmek için çalıştık. Özel öğrencilerimiz, sosyal etkinliklerle, günlük hayatın içindeler. Hedefimiz Tire’yi engelsiz kent yapmak.”

ENGELLİLER YEMEKTE BULUŞTU

Tire Belediyesinin ev sahipliğinde engelliler ve aileleri yemekte ağırlandı. Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve eşi Ceylan Tanrıseven ve Gönül Elçilerinin katıldığı programda Hangar çok amaçlı salonda engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine öğle yemeği ikramında bulunuldu.

“EVDE OTURUP KADERİMİZİ BEKLEMEKTEN KURTULDUK”

Ceylan Tanrıseven, Hangar’daki yemek programı sırasında engelli vatandaşlarımız ve aileleriyle tek tek görüşüp sohbet etti. Engelli aileleri ilk kez bu kadar kapsamlı engelliler günü etkinlikleri düzenlendiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Bir engelli vatandaşımız, “Sayenizde evde oturup kaderimizi beklemekten kurtulduk, artık bizlerde sokaklarda ve her türlü etkinliklere katılıyoruz” dedi.

ŞEHİR TURUNDA VATANDAŞLAR EL SALLADI

Program, engelli vatandaşlarımızı konvoy eşliğinde şehir turu atılmasıyla son buldu. Siren çalan Emniyet araçlarının eşlik ettiği konvoydaki çocuklar vatandaşlara el sallarken, Tireliler de el sallayarak karşılık verdi.

Editör: Haber Merkezi