Tire’deki bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftar yemeğine İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, bölge belediye başkanları, siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar, Tire Süt Kooperatifi’nin ortakları eşleri ve çocukları ile birlikte katıldı.

Eskiyörük, “TÜRK BAYRAĞI ALTINDA NİCE BAYRAMLAR GEÇİRMEYİ DİLİYORUM”

Üç bini aşkın kişinin katıldığı yemekte konuşan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, ramazan ayının saygı, sevgi, kardeşlik, hoşgörü, dayanışma ve yardımlaşma gibi değerlerin ön plana çıktığı bir ay olduğunu hatırlatarak, “Tire Süt Kooperatifi bu değerler üzerine kurulmuş, birlikte hareket edilince nelerin yapılabileceğini dünyaya göstermiş ve kabul ettirmiş bir kurumdur. İnsanların öncelikle işini ve aşını düşünerek çıktığımız bu yolda, her zaman yanımızda olan ve bizi destekleyen ortaklarımıza, tüm kurum ve kuruluşlara böyle önemli bir günde bizi yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. İlçemizin ismini bütün Türkiye’de duyuran ve Tire’yi marka yapan kooperatifimize sahip çıkma konusunda herkesten desteklerinin devamını bekliyoruz. Oluşan bu birliktelik ruhunun sadece ramazan aylarında değil, 365 gün yaşandığı bir Türkiye umuduyla hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu topraklarda, Türk bayrağı altında, barış ve huzur içinde nice bayramlar geçirmenizi diler katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Kocaoğlu, “İÇ SAVAŞLARIN BİR AN EVVEL DİNMESİNİ DİLİYORUM”

Daha sonra konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Tire süt Kooperatifi’nin kurucularına ve emek verenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Ramazan ayında Müslümanlar kendilerini dinler. İç benlikleriyle hesap sorar ve yanlışları varsa, kırdıkları incittikleri varsa gider barışır, gönül alırlar. Sonrasında gelen ramazan bayramında nefis bir bayram yaşarlar. Büyüklerimizi ve kabristanları ziyaret ederiz. Bu ramazanı da coşkulu ve inançlı bir şekilde yaşıyoruz. Bize bağımsızlığımızı ve bu ülkeyi kazandıran başta ulu önder olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onların sayesinde bu yaşamı sürdürüyoruz. Ramazan ayının tüm İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Etrafımızdaki iç savaşların bir an evvel dinmesini diliyorum. Tüm dünyada tüm insanların kardeşçe, barış içerisinde yaşamasını diliyorum. Bizlerin de önderlik yapmasını, birliği, beraberliği ve kardeşliği savunmasını diliyorum. Hep birlikte nice ramazanlarda buluşmak dileklerimle bayramınızı kutluyorum.”

 Haber: Dilek Kart

Editör: Haber Merkezi