Haber: Dilek Ayvalı

Tire Kültür Derneği, 5 yıldır düzenlediği Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı’nda büyük bir özveri ile Zeybek Ateşi Özel Gösterisini hazırlayıp sunan ekip için yemekli bir gece düzenledi.

Değirmen Aile Restoranda düzenlenen yemeğe Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı’nın Ana Sponsoru Teco Petrolcülük Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçınkaya, MHP Tire İlçe Başkanı Salih Atakan Duran, Eğridere Gökçen Efe Derneği ile Tire Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve gösteri ekibi aileleri ile birlikte katıldı.

Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, “KÜLTÜR DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 Gecede konuşma yapan Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, “Zeybek Ateşi’nin gönül erleri, sizinle birlikte böyle güzel bir gecede güzel bir yerde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerle 5 yıldır Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı vesilesi ile birlikte olduk. Bu birlikteliğimiz ile çok güzel kültür evden eve ürünleri ortaya koyduk. Zeybek Ateşi’nin bugüne kadar gelmesine en büyük katkıları koyan Ana Sponsorumuz Teco Petrolcülük Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçınkaya’ya sonsuz teşekkür ediyorum. Tire Kültür Derneği olarak kültür çalışmalarına Zeybek Ateşi, Nevruz, Tire Kültür Envanteri gibi kalıcı, köklü ve gelecek kuşaklara gururla aktarabileceğimiz kültür değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Onursal Başkanımız A. Munis Armağan’ın varlığı ve onun tecrübelerinden büyük destek alıyoruz. Kendisine bugün bizlerle birlikte olduğu için çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Ayvalı, Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı’nın Ana Sponsoru Teco Petrolcülük Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçınkaya’ya katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Gecede Tire Kültür Derneği Üyeleri Birol Sardoğan, Kutsal Akgün ve Grup Vira Vira’nın solisti Sertan Uysal müzik grubunun seslendirdiği şarkılar ile eğlenen ekip birbirinden güzel zeybek oyunlarını oynadı. 

Editör: Haber Merkezi