HABER: DİLEK AYVALI

Geleneksel hale gelen Tire Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Şenliği 8. kez düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinin yıl boyunca çalıştırdığı halk oyunları kurslarının öğrencilerinin gösterileri beğeniyle izlendi.

Programın açış konuşmasını yapan Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Güzay Özbek, “Bugün sergilenemeyen eserlerimizin sergilenmesini sağlamak tüm yılın yorgunlugunu atmak ve siz dostlarımızla birlikte olmak amacıyla bu şenliğimizi düzenledik şenliğimizde kültürümüzün yaşatılması yönelik eserler hocalarımız ve kursiyerlerimizin emekleri olan ürünlerle sizlerin beyninize sunulacak” dedi.

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, “Halk Eğitim Merkezimizi tebrik ediyorum. Dört dörtlük bir program hazırlanmış. Halk eğitim merkezimiz çalışmaları ile marka olmuş durumdadır. Özellikle halk oyunlarından tutun da en ücra mahallelerdeki kurslar ile vatandaşlara hizmet veriyor. Unutulmayacak bir gece yaşandı. Gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Programda halk oyunları gösterilerinin ardından Tire Halk Eğitimi Merkezi’nin 17 eğitmeni tarafından hazırlanan 35 adet Geleneksel Türk Halk Giysileri Otantik Kadın Kıyafetleri Defilesi büyük beğeni topladı. 8. kez düzenlenen Tire Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Şenliği, İzmir Devlet Türk Müziği Dans ve Müzik Topluluğunun Yeşilçam Filmlerinin şarkılarından oluşan konser ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi