HABER: DİLEK AYVALI

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek çelenk koydu.

Buradaki törenin ardından kaymakamlık binası önünde düzenlenen kutlamalara geçildi. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek bir konuşma yaparak, “İlçemizin düşman işgalinden kurtulduğu bugünde, bundan 96 yıl önce vatanımızın durumunun hangi şartlarda olduğunun, milletimizin ne acılar çektiğinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu ülkeyi nasıl kurduğunun unutulmaması, hatırlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması dileğiyle kurtuluşumuzun 96. Yılını kutluyor, bize bugünleri yaşatan tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Kaymakam Hasan Tanrıseven de, “4 Eylül hem ilçemizin hemde milletimizin sadece fedakârlık ve vatan sevgisinin bir kilometre taşı olmakla kalmamıştır. Birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü ve sarsılmaz olduğunu da kanıtlamıştır.  4 Eylül, sadece kurtuluş mücadelemiz olarak kalmayıp, aynı zamanda geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet edilmiş onurlu bir mirastır. Milli mücadelemizdeki bu mukaddes ruh, vatan ve millet sevgisi, dayanışma ve birlik anlayışı bizim için daima yolumuza ışık tutacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle güzel Tire'mizi işgalden kurtararak, bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan, bu eşsiz zaferleri bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere; İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Program Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı, Tire Belediyesi Halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Tire Belediyesine ait araçlar tören geçişi yaptı.

Tire 4 Eylül kutlamaları akşam gölet mesire alanında yapılacak olan Şevval Sam konseri ile sona erecek.

Editör: Haber Merkezi