Ödemiş Belediyesi, Kent Konseyi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kentimizde çevre ve temizlik bilincinin arttırılması yönünde, Kasım ayı başında “Çevremiz ve Sağlığımız” konulu eğitim ve farkındalık çalışması yapılmıştı. Öğrenciler, Hastane Caddesindeki çevre ve temizlik sorunlarını “Temiz çevre sağlıklı yaşam!”, “Yerlere çöp atmayalım!” sloganlarıyla gözlemlemişlerdi.
Bu çalışmanın devamı niteliğinde ilkokul ve ortaokullarda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen sağlık öğretmenleri tarafından “Çevre ve Temizlik Bilincinin Arttırılması”na yönelik eğitim toplantıları yapılıyor.  Hazırlanan programa göre Kasım ayı sonuna kadar ilkokulların, Aralık ayı sonuna kadar ise ortaokulların eğitim toplantılarının bitirilmesi planlanıyor.
İlkokullarda 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik devam eden eğitim çalışmalarında, öğrencilerin çevre ve temizlik bilinçlerini arttırmaya yönelik sunum yapılıyor. Bunun yanında öğrencilerden şehrin fahri görevlileri olmaları; kent yaşamı, çevre, trafik ve sağlık sorunlarına dair gözlemlerini aileleri yardımıyla belgelemeleri isteniyor. Bazı atık maddelerin çöp olmadığı bunların farklı şekillerde değerlendirilebileceği hususu vurgulanıyor. Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, bu çalışmaların sonuçlarının 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında sergileneceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi