Ödemiş’in 92. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak her düzenlenen yapılan rahvan at yarışları  Demircili Mahallesinde yapıldı.

Bu sene 5. düzenlenen Rahvan at yarışlarına Ödemiş  Belediye Başkanı Mahmut Badem, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Hadim ve at yarışları ağası seçilen Ali Sedat Şenbaş katıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden 150 atın katıldığı yarış öncesi Belediye Başkanı Mahmut Badem ve At yarışları ağası Ali Sedat Şenbaş atların üzerine binerek halkı selamladılar.

At yarışları festival komitesi de Ata sporlarına verdikleri destekten dolayı  Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve At yarışları ağası Ali Sedat Şenbaş’a birer plaket verdiler.

Belediye Başkanı Mahmut Badem burada yaptığı konuşmasında,

“Bizi geçmişten geleceğe taşıyan ve Türk ata sporunun önemli geleneklerinden olan at yarışlarını bu sene kutlayarak yine sizlerle birlikteyiz. Gelecek yıllarda daha iyi organizasyonlarla sizlerle yine birlikte olacağız. Türkiye’nin her yerinden gelen misafirlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu sene 150 atın katıldığı at yarışları daha coşkulu ve heyecanlı geçmesi dileğiyle, başarılar diliyorum” dedi.

At yarışları ağası olan Ali Sedat Şenbaş’ta yaptığı konuşmasında,

“Bizim geçmişten gelen örf ve adetlerimizle, geleneklerimizin yaşatılıp, gelecek kuşağa taşınmasında önemli olan at yarışlarında bu sene festival ağası olarak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Babam Ödemiş ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erkut Şenbaş ile birlikte Küçük Menderes havzasına çok önem veriyoruz. Gelecek yıllarda da elimizden gelen tüm destekleri yine vermeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından dualar yapıldı ve At yarışı tertip komitesince yarışlara katılan atların kategorilerine göre dereceye girmeleri için sıralamaları yapıldı.

Ardından 6 kategoride yarışlar öğleyin başladı ve akşam saatlerine kara devam etti.

Yarışların birincilerine, İkincilerine ve Üçüncülerine birer kupa ve çeşitli ödüller verildi.

 

NAZİF HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi