İZTO, EBSO ve İTB ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirilen toplantıya Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katıldılar.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TBB Yönetim Kurulu Başkanı ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın’ın teşrifleriyle birlikte, TBB Yönetim Kurulu’ndaki bankaların genel Müdür veya Genel Müdür Yardımcıları katılım gösterdiği, Ekonominin temel yapıtaşları olan reel sektör ile bankalar arasındaki diyaloğu güçlendirmek amacıyla yapılan toplantıda uluslararası piyasalarda ve Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeler, para ve sermaye piyasalarındaki son durumlar, öneri ve beklentileri değerlendirildi.

Düzenlenen toplantılar ile reel sektör ile finans sektörünün birbirini daha iyi anlayacağını ve ortak çözümler geliştireceğini belirten TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Bu sıkıntılı süreci birlikte çalışarak atlatacağız. Finans sektörü, reel sektöre ve KOBİ'lere kan akışını sağlayan damarlardır. Dolayısıyla biri kötü durumdayken, diğerinin iyi durumda olması beklenemez. İçinde bulunduğumuz süreçte, her iki sektörün de güçlendirilmesine ihtiyaç var” dedi.

Açılış konuşmaları ile başlayan toplantı, bankalarda yaşanılan sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu soru cevaplarla devam etti.

Editör: Haber Merkezi