NAZİF HARUPÇU

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2014 yılı yaz kararnamesi kapsamında Ödemiş’ten başsavcı ve mahkeme başkanlarının da bulunduğu birçok hâkim ve savcıların yeni görev yerleri geçtiğimiz günlerde belli olmuştu.  

Türkiye genelinde 2 bin 224 hâkim ve savcının görev yerlerinin değiştiği yaz kararnamesi kapsamında, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na,  Başsavcı Yurdagül’ün yerine de Gebze Cumhuriyet Savcısı Celal Tekin atandı. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selim Var’ da Kahramanmaraş Hâkimliğine atandı. Elazığ Hâkimi Emirşah Baştoğ, Ödemiş’in yeni Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu.

Ödemiş Hâkimlerinden Yücel Kırım, Yargıtay Tetkik Hâkimliği’ne atandı. Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimlerinden Ahmet Sarıyerlioğlu’da, Göksun Hâkimliğine atandı.  

2014 yaz Kararnamesiyle, Ödemiş Adliyesi’ne Başsavcı ve Ağır ceza mahkemesi başkanı da dâhil, Ceyhan Cumhuriyet Savcısı Recep Korkmaz, Kandıra Cumhuriyet Savcısı Bülent Çelebi, Ödemiş Cumhuriyet Savcılıklarına atandılar. Akçakoca Hâkimi Güneş Topal ile Gebze Hâkimi Tuna Tekin Ödemiş Hâkimliklerine atandılar.

Yaz kararnameleri sonucu önümüzdeki günlerde Ödemiş’teki görevleri tamamlanan Başsavcı Ömer Faruk Yurdagül, Ağır Ceza reisi Selim Var,

Hâkim Yücel Kırım ve Ahmet Sarıyerli adına veda yemeği düzenlendi.

Veda yemeği Ödemiş Gölcük mahallesinde bulunan Gölland tesislerinde yapıldı. Yemeğe Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Hâkim ve savcılarla eşleri, Adliye personeli, İzmir Barosuna bağlı Ödemiş’li avukatlar katıldı.

Tayini çıkan Hakim ve savcılara plaket ve birer buket çiçek verildi.

Belediye Başkanı Mahmut Badem Hâkim ve Savcılara yeni görevlerinde başarılar diledi.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi