Bedia Akartürk, Ödemiş'in salçasının da reklamını yaptı 

     Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar İzmir Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İzmir Devlet Türk Dünyası dans ve müzik topluluğunun konseri ve konuk sanatçı olarak Bedia Akartürk’ün katıldığı konser,  Ödemiş’in Düşman işgalinden Kurtuluşunun 92.Yıldönümü ve 30.Ödemiş Milli Fuar Etkinlikleri Kapsamında Ödemiş’te 125.Yıl Kültür Park’ta düzenlendi.

         2008 yılında kurulan ve birçok il ve ilçede gösteriler yaparak konser veren İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluğunun performansı göz doldurdu. Solistler Ali Tunç ve Gülseren Aygün Türk Sanat ve Türk Halk müziğinin birbirinden güzel eserlerini yorumladılar.

Konserde, Gecenin Konuk Sanatçısı Türk  Halk Müziğinin güçlü sesi ve Ödemiş'in gururu Bedia Akartürk seslendirdiği türküleri ve ezgileri ile konsere katılan vatandaşlara doyumsuz saatler yaşattı. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluğu  sanatçıları Ali Tunç ve Gülseren Aygün ile düet yaptı.Düet Konseri izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

KIRMIZI KOSTÜM YAKIŞ TI MI?

         Sanatçı Bedia Akartürk sahneye Kırmızı beyaz renklerden oluşan kostümü ile çıktı ve "İşte Bugün Kurtuluş etkinlikleri kapsamında, Bu kutlamalara yakışır,Türk Bayrağının renklerinde kostüm diktirdim, beğendiniz mi? Dedi.

Ha bir de unutmayalım, Kırmızı demiş iken, Ödemiş'in kırmızı domates salçası yok mu?

Onu zeytinyağlı taze taze yemek insan kan ve can veriyor. Bakın yine Ödemiş'in domates salçasının reklamını yaptım. Ben çok yerde salça yedim ama, Ödemiş'in lezzetini hiç bir yer tutmuyor.

Yaşadığımız topraklardan lezzet ve damak tadı fışkırıyor, bunun değerini bilin" dedi.

          Konser sonunda Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşma da, Başkan Badem, “Bedia hanım gururumuz. Allah nazardan saklasın. Yüreğimiz, toprağımız, medarı iftarımız. İşte kurtuluş günleri böyle kutlanır. Bugün, Gurur, kahramanlık günümüz. Ayrıca Kültür Bakanlığımızın biz sunduğu İzmir Devlet Türk Dünyası dans ve müzik topluluğu ile de beraberiz. Bu insanların coşkusu ve sevgisi unutulmaz”

Konuşmaların ardından Başkan Badem sanatçılara birer buket çiçek sundu.

KONSERDE HALKLA BİRLİKTE SELFİE YAPTILAR

        Başkan Badem, eşi Nevin Badem, Ak parti İlçe Başkanı Ali Hadim, Sanatçılarla birlikte seyircilere dönerek toplu selfie (Özçekim) yaptılar.

Bazı bayanlarda çim alana oturarak hem konseri dinledi, hem de yorgunluk attı. Konser sonunda Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Bedia Akartürk’ün mezun olduğu İnönü İlkokullu tarafından birer buket takdim edildi.

 NAZİF HARUPÇU 

Editör: Haber Merkezi