HABER: Yüksel Balcı- Tolga KIZGIN

Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan, kadınlara yönelik plates, step aerobik ve egzersiz kursları kadınlar arasında büyük ilgi gördü. Kilolu kadınlar kilolarını atmak için kursa gelirken, diğerleri de sağlık yaşam ve formlarını korumak için kurslara büyük bir istekle katılıyorlar. 30 hafta devam eden ve haftada 3 gün süren kurslar da, kadınlar hem spor yapıyor, hem de stres atıyorlar. Kurslara katılan kadınlar saat 09.00-11.00, 16.00-18.00, 19.00-21.00 arası 20’şer kişiden oluşan 3 grup halinde step aerobik, plates yaparak neşe içerisinde günlerini gün ediyorlar.  

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Ergin, “ Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak, Anafartalar İlkokulu ile işbirliği içerisinde, okula ait salonda, bayanlara yönelik step aerobik kursu açtık. Burada Ödemiş’te ki kadınlara sağlıklı bir yaşam sunmayı hedefliyoruz. Step aerobik kursunun yanı sıra yaklaşık 100’e yakın kursumuz devam etmektedir. Bu kurslarımızdan 2 bin kişi yararlanmaktadır.

Kurs Öğretmenlerinden Bahar Kura, “ Burada pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, saat 09.00’dan 11.00’e kadar step aerobik ve egzersiz kursları yapıyoruz. İki arkadaşımız da öğleden sonra ve akşam gruplarında bu kursları sürdürmektedir. Bayanlara kursun faydası çok yüksek. Kursiyerlerimiz, özellikle sabahları spor yaparak, egzersizle daha sağlıklı bir yaşama yönelmeye çalışıyorlar. Hem beslenmeleri konusunda dikkat ediyorlar. Hem de vücudun her bölgesini çalıştırdığımız için, sağlıklı bir şekilde kilo vermelerini sağlıyoruz.”

Minik Eliz Annesini İzliyor

Kursa katılanları izleyen bir minik var. Güliz Köksal’ın 3 yaşındaki kızı Eliz, hem annesinin yaptığı hareketleri izliyor, hem de diğer bayanların yaptıkları hareketleri izleyip zaman zaman onlar gibi yapmaya çalışması ilgi odağı haline geldi. Minik Eliz, görmediği bir manzarayı, burada büyük bir dikkatle izlerken, özellikle annesinin yaptığı step aerobik ve egzersizlerini daha dikkatli izleyip annesi gibi hareket yapmaya çalışmaktadır. 09.11.2015

Editör: Haber Merkezi