Haber: Tolga KIZGIN

2007 yılından bu yana bir çok dağ tırmanışıyla adından söz ettiren  Efedağcılık üyeleri, yine bir ilke imza atarak geçtiğimiz ay İran’da Demavent ve Sabalan’a tırmanış gerçekleştirdi. Sporculardan Nuri Zeyrek ve Şefik Canyurt, başarılı faaliyetleriyle Ödemiş’in adını İran dağlarına taşıdı. 

Yeniliklere açık olan Efedağcılık kulübü, her geçen gün kendini yenilemekte geliştirmekte ve bölgede, dağcılık turizminin gelişmesi için büyük bir çaba sarf ediyor. Efedağcılık Kulübü adına açıklama yapan Salim Taşbaş, “En büyük desteği, Ödemiş Belediye Başkanı Sayın Mahmut Badem ve Ödemişspor Başkanı Halil Güler’den almaktayız. Her türlü desteği esirgemeyen Belediye başkanımıza ve Ödemişspor başkanımıza teşekkür ediyoruz“ dedi.

Her yıl ekim ayında başlayan Efedağcılık faaliyetleri, her Pazar günü doğaseverleri doğayla buluşturarak, Ödemiş’in sosyal yaşamına büyük katkı sağlıyor. Efedağcılık kulübü geçen yıllardan farklı olarak bu yıl faaliyetlerini çeşitlendirerek, günü birlik yürüyüşler, ören yeri ziyaretleri, kaya tırmanışları, kış yüksek dağ faaliyetleri, yüksek dağ tırmanışları, ülkemizin dışındaki dağlara tırmanma ve dağ, deniz faaliyetlerini bir arada yapma gibi birçok faaliyetleri yeni dönemde programlarına ekleyecekler.

İlk faaliyetini bu hafta sonu Davutlar milli parkına yapacak olan Efedağcılık üyeleri, Pazar günü gelecek üyelere ve misafirlere kaya tırmanışı, milli park ormanlarında doğa yürüyüşü ve kamp alanında deniz piknik ortamı sunacaklar.

Her yaştan herkesin katılabileceğini ifade eden Emekli sanat tarihi öğretmeni Mümtaz Saygı, ilk faaliyete tüm doğaseverleri ve meraklıları davet etti.

Saygı, “Bu seneki faaliyetlerimiz her kesime hitap ediyor. Kiraz’da ve Tire Gökçen beldesi Eğiri dere köyünde parkurlar açtık. Yeni parkurlarımıza İzmir’den kulüpleri de davet ettik. Amacımız bölgemizde doğa sporlarını yaygınlaştırmak ve gün geçtikçe dünya turizminde yerini alan doğa ve dağcılık sporuyla bölgemizde turizmi canlandırmaktır. 3 yıldır “Bademli Dağcılık Festivaline“ ilgi artıyor. Ünümüzdeki yıl diğer illerden de doğaseverleri davet ederek Ödemiş’imizi tanıtmak istiyoruz“ dedi.





Editör: Haber Merkezi