Ödemiş Ticaret Odası Meslek Komiteleri toplantısı 12 Kasım Perşembe günü Oda Hizmet binasındaki toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Oda Meclis Başkanı Alim Korkmaz, Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin, Meclis Üyeleri Eriş Yapı ve Toprak Mahsulleri-Rıfat Eriş, Sarar Giyim-M. Ejder Karagül, Helvacıoğlu-Necdet Uğruaçık, Simge İnşaat-Nevzat Şen, Arzu Lokum ve Şekerleme-Mehmet Coşkun, Emin Toprak Mahsulleri-Mehmet Emin Yazan, Ümit Çırçır Toprak Mahsulleri-Nuri Yaşayan, Liz kundura-Osman Toprakçı, Sigorta ve Aracılık Hizmetleri-Melih Kamil Dolaylarlı, Ödemiş Vetbir-Şenol Savuran, Akaryakıt Ticareti-Uğur Yılmaz, ÖRT-Eray Kılcı, Beyazıt Elektrikli Dayanıklı Tüketim Malları-Sefa Beyazıtlıoğlu, ile meslek komitesi üyeleri; Savran Zeytinyağı- Mehmet Savran, Halıcı Süt Ürünleri-Osman Halıcı, Mevsim Tohumculuk-Adil Somalı, Ünal Ticaret-Ünal İçmesu, Doğruluk Un Ticareti-Mehmet Sakarya, Hasan Selçuk Bütün, Efe Medikal-Halil Yurdaşan, Can Ticaret-Cavit Urgan, Mavioğlu Petrol -İlhami Mavioğlu, Kırsoy Mimarlık-Mustafa Şener Kırsoy katıldı.

Toplantıda üyeler mesleki sorunları konuşarak görüş alışverişinde bulundular. Oda Genel Sekreteri Mehmet Soyer Odanın faaliyetleri ve akreditasyon süreci hakkında bilgi vererek Akreditasyon sürecinde meslek komitelerinin odanın çalışmalarındaki önemini anlattı. Ödemiş Ticaret Odası’nın ilçeye değer katan 5 ürünün coğrafi işaret ve marka tescili ile ilgili çalışma yaptıklarını kaydeden Mehmet Soyer, bu ürünlere 2 ürün daha ekleyerek çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Meslek Komitelerinin kendi konuları ile ilgili sektörel taleplerini ilettikleri toplantıda, söz alan Halıcı Süt Ürünleri -Osman Halıcı, Ödemiş’te süt ürünleri sektörünün önemine dikkat çekerek, Ödemiş için peynir ve sütte marka yaratmak için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Konu ile ilgili araştırma ve çalışma yapılması hususunda görüş birliğine varıldı.

Ayrıca toplantıda Odanın Stratejik Plan ve Akreditasyon Çalışmaları çerçevesinde İşletme Danışmanı ve Marka vekili Önder Aydın, Odaca yapılan çalışmalar, Stratejik Plan dâhilinde hedeflenen coğrafi işaret ve marka tescili çalışmaları hakkında bilgiler içeren bir sunum yaptı.Yapılan çalışmaların değerlendirilmesinin ardından toplantıya son verildi.

 

Editör: Haber Merkezi