Ödemiş Müftülüğü tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu "Hiçbir Kimse Yalnız Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Zaman" çağrısına “Kimsesizlerin kimsesi çocuklar olsun” projesiyle karşılık verdi.

Ödemiş Kaymakamlığına bağlı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfından elde edilen listeyle paketlerinin temini yapıldı. Ödemiş Müftülüğüne bağlı din görevlilerince projede görev alabilecek camilerin yaz döneminde Kuranı Kerim öğrenen öğrencilerden Kuranı Kerim okumayı öğrenmiş olan öğrencileri tespit edip projeye ortak dâhil edildiler. Öğrencilerin gittikleri evlerde ev sahibinin vefat eden yakınları için Kur'an okuyup dualar ettiler. Merkezde ve mahallelerdeki ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesinde o mahallede görev yapan Din görevlisinden bilgilerinden faydalanılarak aileler ziyaret edildi.

Amaçlarının öğrencilerin iyilik yapmayı içselleştirmelerine zemin hazırlamak olduğunu belirten Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç “Cami ve Kur'an Kursu öğrencilerinin kimsesizlerle buluşturma ve kimsesizlere yardım paketlerini kendi elleriyle vererek iyilik yapmayı içselleştirmelerine zemin hazırladık. Çocukların ve gençlerin insanlara iyilik yapmayı, yardımlaşmayı, paylaşmayı yaşayarak öğrenmelerini sağlamak bu projedeki amacımızdı. Projemiz sayesinde bunu da başarmış olduk”

Ödemiş Kaymakamlığı, sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu, Sivil Toplum Örgütleri, Esnaflar ve Muhtarlar ile işbirliği ile proje ramazan ayı boyunca devam ettirilmiştir.

 

 HABER:AYŞE AKYÜZ

 

Editör: Haber Merkezi