Ödemiş’in, 3 Eylül düşman işgalinden kurutuluşunun 92. Yılı ve Kültür etkinlikleri kapsamında fuar 3-13 Eylül tarihleri arasında açık kalacak.

Fuar ve kültürel etkinlikler akşamüstü saat 19.00’da Hükümet Konağı önünden başlayan Mehteran yürüyüşü ile Fuar alanına kadar devam etti. Fuar Alanında Ödemiş Gazi Umur Bey Mehteran grubunun sergilemiş olduğu muhteşem mehter gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Mehteran grubu sahneyi, Ödemiş Anadolu Derneği Folklor ekibine bıraktı. Ödemiş Efe oyunlarının sergilendiği muhteşem zeybek gösterileri ile izleyenleri büyüledi.

 Fuarın açılışına Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek,  Garnizon Komutanı Jan. Yzb. Muharrem Aydın,  Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Emniyet Müdürü Okan Kestek, Ödemiş Belediyesi meclis üyeleri, Daire Müdürleri, Muhtarlar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, Ödemişli Türk Halk Müziği Sanatçısı Bedia Akartürk katıldı.

Gösterilerin arından30. Ödemiş Milli Fuar’ının açılışı Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti.

Belediye Başkanı Mahmut Badem açılış konuşmasını yaptı.

Başkan Mahmut Badem konuşmasında, “Bu yıl 30.sunun organize ettiğimiz Ödemiş Milli Fuarı, bölgemize hareketlilik getiren, canlılık kazandıran bir özelliğe sahiptir. Katılımın geniş olması, Kurumlar arası işbirliğinin, Yöremizde insanların birlik ve beraberlik içinde fuarımıza sahiplenmesi önemli bir unsurdur.

Dünya Cenneti bir coğrafyada yaşıyoruz. Doğal güzellikleri, tarihi özellikleri ve kültürel zenginlikleriyle dolu, Küçük Menderes Havzasının başkenti konumunda bir ilçe Ödemiş… Aynı zamanda tarım ve Hayvancılık ile park bahçe ve süs bitkileri sektöründe ülkemizde önemli bir yere sahip. Bölgemiz ve yöre İnsanımızın katkılarıyla 30 yıldır başarıyla sürdürülen Ödemiş Milli Fuarının, Önümüzdeki yıllarda aynı heyecan ve coşkuyla nice açılışlarını gerçekleştirmeyi diliyorum. Fuarın Organizasyonunda emeği geçen kurum ve kuruluşlara katılımcı firmalara, sivil toplum örgütlerine, üreticilerimizie,10 gün boyunca açık kalacak olan fuarımıza ilgi gösterecek tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim “ dedi.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek yaptığı konuşmasında

“Cumhuriyetimizin 91ci, Kurutuluşumuzun 92.ci ve Milli Fuarımızın 30. Yıldönümü münasebetiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Burada 91. Yıllık Cumhuriyet tarihimizden bugüne kadar nerelere geldiğimizi göstermek için fuarda aile olarak toplanmış bulunuyoruz.

Bundan 30 yıl önce, Bundan 40 yıl önce gündemimizde olmayan konuları konuşurken, belediye başkanımız geçmişle geleceği özetledi.

Bizim geleceğimiz yarınlarımızda yavrularımız hayırla yâd ederler.

Bizlerde Kaymakamı, Belediye başkanı, Sivil toplum kuruluşları, Bayanları ve Erkekleri ile güzel bir Ödemiş bırakacağız.

Bugün üzerinde bulunduğumuz fuar alanı estetik güzelliğe sahip olacak şekilde üzeri kapatılacak. Gelecek yıl burada daha güzel bir fuar organizasyonu ile burada birlikte olacağız.

Devlet maaşımızı fazlasıyla veriyor ve bizlerde çok çalışmamız lazım.

Bu ilçe İl havası ile kendi fuarını, kendi etkinliklerini güzel bir şekilde yapıyor. Herkesin adam gibi adam olarak işimizi yapmakla mükellefiz.

Çocuklarımızı da aynı şekilde yetiştiren fertler oluruz.

Atalarımızın miralarını güzel şekilde geleceğe taşımak zorundayız” dedi.

Konuşmaların ardından 30. Ödemiş Milli fuarının açılışı protokol üyelerince açıldı. Açılış alanı konfeti yağmuru ile renklendi.

Ardından gece havai fişek gösterileri ve renk cümbüşüne büründü.

Kaymakam Abdullah Dölek ve Sanatçı Bedia Akartürk kol kola stantları gezdiler.

BAŞKAN BADEM STANDIMIZI ZİYARET ETTİ

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Emniyet Müdürü Okan Kestek,  Ak Parti İlçe başkanı Ali Hadim, Belediye meclis üyeleri Zekeriya Karabıyık, İsmail Dadal, Hayrettin Özbudak, Yerel ajans ve Yerel güç gazetesinin standını ziyaret ettiler.

Bu sene Ödemiş Milli Fuarına 100 firma iştirak etti.

HABER: NAZİF HARUPÇU/ AYŞE AKYÜZ

 

Editör: Haber Merkezi