Haber: Dilek Kart

Açılışa, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Belediyesi Meclis Üyesi Ali Taykut, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, DP Tire İlçe Başkanı Saffet Yorgan ve kurum müdürleri katıldı.

ÇOCUĞU SAĞLIKLI BESLENSİN DİYE BAŞLADI

Zeliha Güreşen’ in, çocuğunun sağlıklı ve doğal ürünler ile beslenmesini, besinlerden zarar görmemesini isteyen her anne gibi evde saksılarda domates ve çeşitli sebzeleri organik olarak yetiştirerek başlayan macerası, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen açılış ile doğal ürünlerin satışı, doğal ürünlerden pişirilen yemeklerin yer aldığı restoran ve otel ile finale ulaştı.

Tireli Haldun Güreşen ve eşi Zeliha Güreşen’ in hizmete sunduğu Naturalife Çiftlik Otel ve Restoranda köy fırınında pişen yöresel lezzetler, tandır kuyusunda pişen tandır, küçük dokunuşlarla İtalyan mutfağından esintiler, Girit mutfağına hâkim ustanın elinden tabaklara ulaşan Girit yemekleri ve deniz balığı çeşitleri sunulan lezzetler arasında.

MİS KOKAN LAVANTALAR ARASINDA BİR RESTORAN

Zeliha Güreşen 22 yıl özel firmalarda satış bölümü yöneticiliği yapan bir kimyager olduğunu ifade ederek, “Ben hep çalışan bir kadındım. Radikal kararları hep bir günde alırım. Bir gün şirket müdürümüze işten ayrılmak istediğimi söylediğimde, çalışmayı çok seven ve işinden memnun olarak tanıdığı için bana sordu, ‘Peki ne yapacaksın?’ önce dinlenmek istediğimi söyledim ve eşimle Akdeniz ve Ege sahilinde tatile çıktık. Aklımda doğal ürünler yetiştirme ve otelcilik fikri vardı. Tatilde bir arkadaşımın otelinde bir süre çalıştım ve otelciliğin ne kadar zor olduğunu gördüm. Daha sonra bu araziyi çok beğendim ve neden saksılarda ürün yetiştiriyorum, ben bu işi yapamaz mıyım dedim. Ama her şey illa ki organik olsun istiyorum. Arsayı aldık ve şeftali ağaçları ile enginar diktik. Daha sonra lavanta ve domatese başladık. Ürünlerimizi sertifikalandırdık. Yaklaşık 4 yıldır biz burada yaşıyoruz” dedi.

Zeliha Güreşen, tamamı organik sertifikalı sebze ve meyvelerinden olan salça, tarhana, erişte, reçeller, kuru nane ve kekik ve benzeri ürünleri üreterek satışa sunuyor ve hedefi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapacağı müracaat ile çiftliğini belgeli bir çiftlik haline getirmek.

“TİRE TURİZMİNE KATKISI OLACAKTIR”

Açılış töreninde konuşan ve Zeliha Güreşen’ in projenin fikir babası dediği Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Zeliha Güreşen ile 2 yıl önce tanıştıklarını ve projenin başından bu yana bilgi sahibi olarak destekçi olduğunu belirterek yaptığı konuşmada, “2 sene önce Zeliha Hanım’ ı çiftliğinde , yanımda Selçuk İlçe Tarım Müdürümüz ile birlikte ziyaret ettiğimde kendisi organik tarım yapmak istediğini belirtti. Birlikte inceledik ve burada sadece organik tarım değil bir turizm alanı da oluşturmalısınız dedik. Buranın daha da gelişeceğine ve Tire turizmine katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

Naturalife, Tire’ ye 27 kilometre uzaklıkta bulunan Halkapınar Köyü’nde ve lavanta kokuları arasında sizleri bekliyor.

Editör: Haber Merkezi