SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

 Ödemiş’in en eski ve köklü okullarından biri olan İnönü İlkokulu,  kuruluşundan günümüze kadar olan süreçte birçok mezunlar verdi.

Bunların bir yenisini daha ekleyen İnönü İlkokulu, Ödemiş Rüya Düğün Salonunda, 4/A sınıfı için mezuniyet gecesi düzenledi. 

Geceye, Okul Müdürü Ayşe Soysal, Halk eğitim merkezi Müdürü Yunus Ergin, ve İnönü İlkokulu 4/A sınıfı öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra velilerde katıldılar.

Gecede,4/A sınıfı öğrencilerinin resimlerinin ve yaptıkları etkinliklerden oluşan bir slayt gösterisi yapıldı. Gecede bir konuşma yapan İnönü İlkokulu 4/A sınıfı öğretmeni Serpil Dağgezen” Bende İnönü İlkokulu mezunuyum. Kendi okulumda görev yapmaktan çok mutluyum. Seneler önce, bu okuldan mezun olduğum zaman, öğretmen olacağım aklımda yoktu. Ödemiş İnönü İlkokulu, Ödemiş Ortaokulu ve lise, eğitim Fakültesi derken, Öğretmen oldum. Şu an mezun olduğum okulumda görev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnönü ilkokulundan mezun olup çok güzel yerlere gelenler, başarılı insanlar var. Ne mutlu bana ki ben mezun olduğum okulumda görev yapıyorum. Senelerce okulumuzun giriş kapısından geçerken giriş kapısına bakardım, bizim zamanımızda buradan geçmek yasaktı ve hep düşünürdüm acaba buradan ne zaman geçebilirim diye. Göreve ilk başladığım zaman çok heyecanlıydım. Çok mutluyum ve çok sevinçliyim, şu an okuttuğum ve mezun olan 4/A sınıfını almaktan da çok sevinçliyim, gururluyum, ben bu sınıfın 4. Öğretmeniyim keşke öğrencilerimle biraz daha fazla zaman geçirebilseydim”

“ Onlarla güzel diyaloglar kurduğuma inanıyorum tam aradığım bir sınıftı ve istediklerimi bulabildim. Toparlamak bana düştü, İnşallah onları daha güzel yerlerde göreceğiz. Bu sene elimden gelen herşeyi yaptım onlar için bir öğretmen olmak dışında yeri geldi bir anne gibi, bir abla gibi, sizlerden biri gibi, onlarla herşeyi paylaşarak, velilerle paylaşarak ilgilendim. Çok mutluyum çok sevinçliyim. Öğrencilerimin bundan sonraki hayatlarında başarılı, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve topluma faydalı birer birey olmalarını temenni ediyorum inşallah sizlere de birer iyi evlat olurlar. Onları ben ilerideki yaşamlarında çok güzel yerlerde görmek istiyorum.”

İnönü İlkokulu müdürü Ayşe Soysal”  Bu sınıfla özel bir bağımımız var. 1.sınıftan itibaren bu öğrencileri elime aldığımda diğer öğrencilerimi mezun edip bahçede oturduğumda velilerim etrafımda dolanıyorlardı. Sürekli beni takip edip gözlemliyorlardı hiç unutmuyorum o günleri. öğretmen arkadaşlarımı sorduğumda, velilerimiz çocuklarını size emanet edecekler, size verecekler sizi gözlemliyorlar demişti. Beni seçtiğiniz için bu geçen 2,5 yıl böyle güzel öğrencilerimin öğretmeni olmak, siz değerli velilerimin öğretmeni olmak, bana ayrı bir gurur verdi veriyor gerçekten çok mutlu oldum. Böyle bir güzel seçim yaptığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Güzel bir 2,5 yıl geçirdim sizlerle. Öğretmenlik hayatım boyunca. Sonra kalan yıllarımı idareci olarak geçirdim o 2,5 yıl çok güzeldi burada 10 Haziran 2013 yılında okuma bayramı yapmıştık. Son dakikaya denk geldi, okul gecesi yaptık. Yunus müdürüm artık yapacak bir şey var mı diye sorduğunda yapacak bir şey yok ama okuma bayramı yapsak nasıl olur diye sordum. Siz değerli velilerim ve öğrencilerimle birlikte bir hafta gibi kısa bir zamanda hazırlanarak burada okuma bayramı yapmıştık. Bu mezuniyet gecesinin 10 Hazirana gelmesi için özellikle istemiştim ama, Cumhuriyet Ortaokulunun önceden hazırlamış olduğu bir program vardı. Veda gecemizi 10 Haziranda yapsaydık güzel olurdu ama olsun, 2 gün gecikmelide olsa gecemizi yapıyoruz.10 Haziranda yapmış olduğumuz okuma bayramında o zaman şimdi okul müdürümüz şimdi ise Halk eğitim merkezi müdürümüz olan Yunus Müdürümüz bir konuşma yapmıştı. O konuşma şöyle, “Tarla ne kadar verimli olursa olsun onu işleyecek bir ziraat mühendisi olması gerekir” diye bir ifade kullanmıştı. Gerçekten çok güzel bir ifadeydi. Siz velilerimiz verici oldunuz hem öğrencilerim, hem velilerimle her acıdan verici oldunuz teşekkür ediyorum. Heyecanlıyım, çünkü bu öğrencilerimin benim yanımda farklı bir değerleri var, sizlerinde aynı şekilde ayrı bir değeri var, hem mezun olmanızdan dolayı mutluyum hem de bizleri bırakacağınız içinde üzgünüm bizleri bırakmayın ve bizleri unutmayın”

Program sonunda İnönü ilkokulu okul aile birliği başkanı Yasemin Sönmez Okul müdürü Ayşe Soysal'a ve 4/A sınıfı Öğretmeni Serpil Dağgezeni çiçek takdim ederken gözyaşlarını tutamadı. 

Editör: Haber Merkezi