HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş’teki ilk tören sabah saat10.00 da için Ödemiş Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlarken, buradaki törene Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Garnizon komutanı Asteğmen Mustafa Beytaş, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediye Meclis üyeleri, siyasi Parti temsilcileri, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, daire müdürleri,  Ödemişli gaziler ve Ödemişliler katıldı.

Atatürk Anıtının önündeki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törene Saraçoğlu Stadında devam edildi. Saraçoğlu Stadındaki törene Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca,  Garnizon komutanı Asteğmen Mustafa Beytaş, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, meclis üyeleri, daire müdürleri ve Ödemişliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu, başkanlığındaki protokol gençlerin ve halkın bayramını kutladı. Bir öğrencinin Atatürk’ün gençliğe hitabesini okumasından sonra, öğrencilerin toplu halde gençliğin Atatürk’e cevabını okumaları dakikalarca alkışlandı. Ödemiş İlçe Gençlik Spor Müdürü Cafer Cebeci ve gençler adına da Berkay Bildik birer konuşma yaptılar.

Ödemiş İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cafer Cebeci, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretliyle tek yürek olarak giriştiği milli mücadele zaferle sonuçlanmıştır. 19 Mayıs Gençlik demektir, Gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisidir, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Unutmayınız ki her 19 Mayıs Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini siz asil Türk evlatlarının damarlarındaki asil kanından almaktadır. Tarih göstermiştir ki vatanına, milletine, bayrağına, tarihine, kültürüne inançlarına, örf ve adetlerine sahip çıkmayan bir devlet tarih sahnesinden silinir. O bakımdan tarihimize, kültür miraslarımıza, vatanımıza sahip çıkmak siz gençlerimizin görevidir” dedi.

GENÇLER ADINA YAPILAN KONUŞMA

Gençler adına konuşan Berkay Bildik, “Bugün bir milletin uyanmaya başladığı gün, Milletçe kutladığımız bu Bayram günün anlamını kavrayabilmek, bu coşkuyu damarlarımızda hissedebilmek için Aziz Türk Milleti karalar giymiş yas tutarken, kalbimizi karamsarlıktan kurtaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü biz Türk gençleri iyi anlamalıyız. Kendi vatanımızda vatansızlar gibiydik. Başlar eğilmiş, boyunlar bükülmüş bir durumdaydık. 19 Mayıs 1919 sabahı Anadolu ufuklarında bir güneş doğdu bu güneşin adı geçmişten geleceğe Mustafa Kemal Atatürk oldu.  Bizler, Türk ulusunun gelecekleriyiz. Cumhuriyet ve onun getirdiği yenilikler bizim ellerimizde yükselecek. Türk ulusu çağdaş ülkede hak ettiği yere ulaşacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İlçe Gençlik Spor müdürlüğünün hazırladığı güreş ekibi, Türkiye’de dereceye girmiş öğrencilerin katıldığı Uzakdoğu sporları ve güreş yapmaları ilgi uyandırdı. Kız öğrencilerinde bulunduğu grup etkinliğe ayrı bir renk kattı.  Etkinliği Prof. Muzaffer Kula Lisesi’nin başarı ile oyunları sergilemesi bol alkış aldı. Halk Eğitim Merkezi oyun ekibinin zeybek gösterileri görülmeye değerdi. 19 Mayısla ilgili şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere madalyaları ve ödülleri protokol tarafından dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi