HABER : YÜKSEL BALCI

Ödemiş’in Köseler Mahallesi(köyü) ilkokulunda okuyan minik öğrenciler ilk kez aldıkları fotoğraf kursundan sonra, Ödemiş’te fotoğraf sergisi açtılar.

Ödemiş Yıldız Kent Arşiv ve Müzesinde açılan fotoğraf sergisine, Belediye Başkanı Mahmut Badem, CHP ilçe Başkanı Nazan Dönmez, Baro Başkanı Erdem Boyacı, Köy kadınları Okul Müdürü Tayfun Bengi, Okul öğrencileri, fotoğraf sanatçısı Levent Aybars Özdemir ve Ödemişli sanatseverler katıldılar.

Okul Müdürü Tayfun Bengi, "ilk kez böyle bir çalışma yapıldı. birleştirilmiş sınıf köy okulu olarak ilk kez Ödemiş Merkezde kapsamlı bir fotoğraf sergisi açtık. Fotoğraflar  dokuz on yaş öğrencilerimizin eseridir. 1500 kare fotoğraftan 30 tanesi burada sergilendi. Fotoğraf sanatçısı Levent Aybars Özdemir köyümüze kadar gelerek Öğrencilerimize iki kompak makine vererek, öğrencilerin  tamamen orijinal fotoğraflar çekmelerini sağladı. Çocuklar  çektikleri fotoğrafları bize getirdiler. Bizde, 1500 fotoğraf içinden 30 tanesini seçerek burada sergimizi açtık. Sergiye çocuklarının anne babalarında geldiler. Çok güzel bir çalışmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık.”

Fotoğraf sanatçısı Levent Aybars Özdemir, "Köy çocuklarımıza fotoğraf sanatını öğretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Önce, çocuklara fotoğrafın nasıl çekileceği konusunda bir kurs verdim. Daha sonra, Öğrencilerimize iki makine vererek köyde orijinal resimler çekerek bize getirmelerini istedim. Bugün bu fotoğrafları sergiliyoruz.”

Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Çocuklarımıza ilk kez böyle bir etkinliği buraya taşımasından dolayı okul müdürü ve bu etkinliği hazırlayanları kutluyorum. Köseler ve Köseler gibi uç mahallelerimizdeki emeklerinin karşılığını bundan sonraki günlerde de en önemli hedeflerimizden birisi olmalı fikir sahibini, uygulayanları teşekkür ediyorum”

Bu arada özel çocukların Özel kıyafetleri ile geldiği sergide kendilerine birer başarı belgesi verilmesi kendilerini sevindirdi. Ve konuklara zeybek oyunları ilgi memnuniyetlerini ortaya koydular.

Daha sonra sergi davetliler tarafından gezildi. Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem fotoğrafları çeken öğrencilerle eserlerinin başında poz verdiler.”
Sergi üç gün açık kalacak.

Editör: Haber Merkezi