Haber: DİLEK AYVALI

Kosgeb İzmir Kuzey Müdürlüğü’nden Ali Rıza Çataldağ tarafından verilen seminere Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu ve Tire’deki şirketlerin temsilcileri katıldı.

KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmelerinin büyük önem arz ettiğini belirten Çataldağ, “Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ’lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmelerini zorlaştırmıştır. Bu durum işletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olmakta ve işletmeleri kurumsallaşma, markalaşma ve ar-ge faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmaya zorlamaktadır. İşletmelerin kurumsallaşmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyaçları bulunduğu gerçeğinden hareketle KOSGEB, KOBİ Proje Destek Programı kapsamında yaklaşık 55 Milyon TL’lik bir bütçe ile KOBİ’lerin Kurumsallaşma ve Markalaşma konularında hazırlayacakları projelerini desteklemeyi amaçlamaktadır” dedi.

150 BİN LİRAYA VARAN DESTEK

İşletmelerin belirlenen konulardan sadece biri için başvuru yapabileceğini vurgulayan Ali Rıza Çataldağ, “Teklif çağrısı 30 Kasım 2015’te sona erecek. Proje başvuru formları işletme tarafından www.kosgeb.gov.tr üzerinden doldurulacak. Bu tarihten sonra sistem proje başvurularına kapatılacağından hiçbir şekilde proje başvurusu yapılamayacak. KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı, aktif durumda olan ve Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsündeki işletmelerin proje başvurusu yapmaları esastır. Projenin süresi en az 6 ay en fazla da 24 ay olabilir. KOSGEB Destek üst sınırı 150 bin TL ve destek Oranı 1. ve 2. Bölgelerde yüzde 50, 3., 4., 5., ve 6. Bölgelerde yüzde 60. Düzeltme, kontrol, onay ve ön değerlendirme işlemleri Aralık ayında yapılacak. Sonuçlar 2016 yılı mart ayında yapılacak ve aynı sürede de taahhütnameler alınacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi