Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Ödemiş’e uzak mesafede bulunan mahallelerde yaşamlarını sürdüren ev hanımları için başlatılan kurslarda geleneksel el sanatları öğrenen kadınlar yaptıkları çeyiz eşyalarıyla, gelecek kuşaklara el sanatlarını taşıyorlar. Ödemiş’e bağlı Bademli Mahallesinde Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından eski Bademli Belediye binasında açılan kursta 15 kursiyer geleneksel el sanatları eğitimi alırken, 15 kursiyerde dekoratif ev aksesuarları kursuyla evlerinde kullanmadıkları objeleri değerlendiriyorlar.

ESKİ OBJELER KADINLARIN ELİNDE HAYAT BULUYOR

Bademli’de 15 kursiyerin katılımıyla çalışmaları sürdürülen geleneksel el nakışları kursunda bayanlar basit nakış, tel kırma, elde suzani, kurdela nakışı gibi birçok nakış çeşidi Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü Nakış Öğretmeni Kadriye Ergin’den öğreniyorlar.

Evde işe yaramayan bir köşede kalmış objeler ise Dekoratif El Aksesuarları Öğretmeni Unise Aydiş’in eğitimiyle birer mucizeye dönüşüyor. Evde bulunan tepsi, su kabağı, el feneri gibi objeler hem değerleniyor hem de çöpe atılmaktan kurtuluyor. Bayanlar açılan kurslarda birlikte hem vakit geçiriyor hem de farklı el işi öğreniyorlar. Yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Ödemiş Halk Eğitim Müdürü Serdar Ergin ; “Ödemiş halk eğitim müdürlüğü olarak bayanlarımıza yönelik farklı kurslarla hizmet veriyoruz. Ödemiş’in farklı mahallelerinde geleneksel nakış sanatları ve Dekoratif el sanatları kurslarımız devam ediyor. Bademli mahallemizde geleneksel el nakışı kursumuza katılan kursiyerlerimiz üç aydan beri farklı nakış çalışmaları üzerine eğitim görüyorlar. Bunun yanında Dekoratif el sanatları Aksesuar kursumuzla evlerindeki atıl durumdaki objeleri değerlendiriyorlar. Ben her hafta farklı bir mahallede çalışmaları sürdürülen kurslarımıza ziyarette bulunuyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi