Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Şühedanın İzinde “Kocatepe’den Dumlupınar-Zafertepe’ye, Bağımsızlığa Giden Yolda” projesi kapsamında Ödemiş’ten Afyon Kocatepe ve Kütahya Dumlupınar’a ücretsiz olarak gerçekleştirilecek geziye başvurular başladı.

  Başvurular 20 Ağustos 2014 Çarşamba gününe kadar Ödemiş Spor Salonu’nda bulunan Ödemiş Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğüne şahsen alınacaktır. Düzenlenen geziye 14-29 yaş arasındaki bütün gençler başvurabilir.

 Gençlerin bayrak, vatan ve millet sevgisinin ne anlama geldiğini anlamaları için tarih bilincinin aşılanması gerektiğini belirten Ödemiş Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Cafer Cebeci “Değerler eğitimi çerçevesi içinde yapılan çalışmaların başarılı olabilmesi için görselliğin ön planda olması gerekiyor. Gençlerimizin, Kurtuluş Savaşı’nın gerçekleştiği yerleri görerek Zafer Çoşkusu’nu yaşamaları en önemli hedefimizdir. Milli Şair Mehmet Akif ERSOY, “İbret alınsaydı, tarih tekerrür mü ederdi” der. Bayrak, vatan ve millet sevgisinin gençlerimiz tarafından ne anlama geldiğini anlamaları ancak tarih bilincinin yerleşmesi ile olmaktadır.”          

 Gezilerin tatili geçirmek için bir imkân olduğuna dikkat çeken Cebeci “Bu geziler tatili en verimli şekilde değerlendirmek için gençlerimize sunulmuş imkânlardan bir tanesidir. Vatanın değişik illerinden gelecek olan gençlerin kaynaşması, birlik beraberlik anlayışının gelişmesi, tarihine ve kültürüne olan samimiyetinin artmasının hedeflendiği bu gezi projesinde Ödemişli gençlerimizinde yer alması en önemli dileğimizdir. “

 

 

Editör: Haber Merkezi