Konu ile ilgili bilgi veren Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer CEBECİ; Gençlerimizin milli ve manevi duygularını canlı tutarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, tarih şuurunu toplumda yerelleşmesini sağlamak, dili doğru, etkin bir şekilde kullanmasını teşvik ederek okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması düzenlenmiştir.
Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması bu yıl, 15 Temmuz gecesi demokrasisine ve vatanına sahip çıkan şehitlerimizi konu alan mektuplar olmak üzere “15 Temmuz Şehitlerine” başlığı ile belirlenmiştir. Yarışma 14-17 yaş, 18-21 yaş ve 22-29 yaş olmak üzere üç ayrı yaş  kategorisine göre hazırlanmıştır. Yarışmaya 15 Ekim 2016 – 15 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuru yapılabilecektir. 25 Şubat – 15 Mart 2017 tarihleri arasında il sonuçları, 15 Nisan 2017 tarihinde ise Türkiye dereceleri açıklanacaktır. Hem Türkiye hem de bulunduğu ilde dereceye girenlere ödüller verilecektir. Türkiye derecesine girenlere Ultrabook Bilgisayar, Dizüstü Bilgisayar ve Akıllı Telefon verilecektir. Dereceye girenler Gençlik Haftası’nda Ankara’ya davet edilecek, devlet büyüklerimizin kabullerinde hazır bulunacaklardır. Gençler ayrıca Gençlik Haftası programı kapsamında düzenlenecek tarih ve kültür gezisine götürülecektir.
Gençlerimiz yarışmaya: form.gsb.gov.tr/genclerdenecdadamektup15temmuzsehitleri  internet adresinden başvuru yapabilirler. İnternet adresinden başvuru yapamayan gençlerimiz Ödemiş Spor Salonunda bulunan İlçe Müdürlüğümüze yada Ödemiş Çamlık Parkında bulunan Gençlik Merkezimize eserleri ile gelerek başvuruda bulunabilirler.  Bütün gençlerimizin yarışmaya katılım göstermesini ve ailelerimizin de evladlarını yarışmaya teşvik etmelerini temenni ediyorum.
Tarihimiz ve kültürümüz bizim, iyi yetişmiş tarihine ve kültürüne sahip çıkan Gençlerimiz sayesinde gelecekte bizim olacaktır.

Editör: Haber Merkezi