HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi, protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde serginin küratörlüğünü yapan Ressam Özlem Tok, sergi hakkında genel bilgiler verdi. 

Ekim Geçidi küratörü Özlem Tok, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür’ bu anlamlı söylemden hareketle gerçekleştirdiğimiz bu sergi ile sanatın büyük kentlerden küçük yerleşim alanlarına yayılması ve paylaşılmasını sağlamaya çalıştık. Ödemişli sanatçılarımızı ulusal, uluslararası sanat festivallerinde yer alan sanatçılarla birlikte aynı salonda buluşturmayı hedefleyen, bu girişim, gelecek, yıllarda daha geniş bir yelpazede daha çok sanatçının katılımı ile gerçekleştirilmesine de zemin hazırlayacaktır. Sergi Küratörü ve resim öğretmeni olarak, buna benzer sergilerin Ödemiş’te yaşayan birçok sanatçıya, Uluslararası açılım için ilham vereceğine inanıyorum. Artık Ödemiş’te de ulusal boyutta sanat faaliyetlerin gerçekleşebileceğinin kanıtı olan bu serginin gerçekleşmesinde destek veren Ressam Gülsün Erbil’ e Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e Ödemiş Kaymakamımız Kasım Fikret Dayıoğlu’na ve üyesi bulunduğum Uluslararası Aktivist Sanatçılar birliğine teşekkür ediyorum. Ve elbette beni yalnız bırakmayan, aramıza katılan ressam arkadaşlarıma da teşekkürler” dedi.

Başkan Mahmut Badem konuşmasında, ilçede çok sayıda sanatseverin olduğunu ve imkân buldukça sanatın her dalıyla uğraşanların çalışmalarına destek vermeye çalıştıklarını belirtti. Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu da sergi hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı.

Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde açılan sergide 40 sanatçının eseri yer alıyor. Sergi 11 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

Editör: Haber Merkezi