HABER: DİLEK AYVALI

Dağcılar, Gediz Nehri, Hermos Kanyonu, Demirköprü barajı, Suuçtu Şelalesi, Ölücanlar Gölü, Kızköprüsü gibi Gediz Ovasının birçok görülesi yer şeklini görme şansını yakaladılar. Her hafta yakın bölgemizin en güzel yerlerini yürüyerek gezen Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Gençlik ve Spor Kolu Üyeleri bu hafta Gediz ovasının en güzel yerlerinden olan Salihli-Kula Geoparkı’nın bir kısmını gezdiler.

15 Aralık Pazar günü gerçekleşen yürüyüşe Efe Dağcılık Yönetim Kurulu Üyesi Sema Özkul ve Yürüyüş Sorumlusu Zeki Türe rehberlik yaptılar.  Efe Dağcılık Başkanı Mehmet Taşlı, “Sabah 07,00’de de Salı Pazarından iki minibüs olarak Salihli’nin Dombaylı Köyüne ulaşan ekibimiz çay molasından sonra Adala kasabasından yürüyüşe başladık ve Gediz Nehri üzerinde kurulan Demirköprü Barajı’nın ünitelerinin yanından Hermos Kanyonu’nu boylu boyunca yürüdük. Yeryüzünün binlerce yıldır doğal aşınımla şekillendirdiği bu ilginç muhteşem Kanyon Gediz Nehrine bitişik olarak uzanıyor. Bu alanda Kanyonun nehirle birleştiği alanlarda alışık olunmayan muhteşem manzaralar karşımıza çıktı. Katılımcılar manzarayı imrenerek seyrettiler. Kanyonun ilerleyen mesafelerinde Demirköprü barajını yukarıdan görme imkânı bulduk ve ardından Ölücanlar gölünün yanından Suuçtu Şelalesine inerek şelalenin dibinde bir süre vakit geçirdik fotoğraflar çektirdik” dedi.

ÜLKEMİZ BÖLGEMİZ BİR CENNET DİYARI

Ülkemiz ve bölgemizin dünyada en güzel yeryüzü özelliklerine sahip olduğunu söyleyen Mehmet Taşlı, “8-10 km’lik bir alanda birbirinden farklı bu kadar coğrafi şekil bulmak neredeyse imkansız bir özellik. Salihli-Kula Geoparkı diye tanımlanan bu bölgenin sadece bir kısmını gezme ve yürüme imkânı bulduk. Suuçtu Şelalesinden sonra Kızköprüsü üzerinden Ormanlık alandan Tatar Alabalık çiftliğine ulaştık ve yürüyüşümüzü sonlandırdık. Ardından kendimize mükâfat verdik ve Alabalık tesislerinde fırında Alabalık ve Köfte ziyafetine katıldık. Burada iki saatlik dinlenceden sonra dönüş yoluna çıktık ve Allahdiyen'de çay molası verdikten sonra akşam Ödemişe ulaştık. 43 kişinin katıldığı etkinlik yaklaşık 14 km. ve 4.5 saat sürdü. Bu etkinlik sırasında ve Gediz ovasındaki neredeyse tüm etkinliklerimiz sırasında Efe Dağcılık kulübüne devamlı olarak her koşulda rehberlik ve hizmet eden gönlü yüce insan değerli dostumuz Zeki Türe'ye minnettarlığımızı belirtir teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

DAĞCILAR ÇOK MEMNUN AYRILIYORLAR

Dağcılık koluna katılımların ve etkinliklerinin artmasından memnun olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Taşlı, “Yaklaşık 6 aydır yeni yönetim kurulu üyelerimizle görevde bulunuyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri sorumluluk bilincimizle kimseyi kırmadan ama belirli bir disiplinle katılımı artırmak için çaba sarf ettik ve etkinliklerin hepsini gerçekleştirmeyi hedefledik. Şu ana kadar bu hedefimizde başarılı olduk diyebiliriz. Bu haftaki Adala Hermos Kanyonu yürüyüşümüz ile 14’üncü etkinliğimizi gerçekleştirdik ve şimdiye kadar iptal edilen bir etkinliğimiz olmadı henüz. Ayrıca etkinlikler sırasında üzücü bir olayın yaşanmaması ayrıca çok sevindirici. İşin kuralı ve ana hedefimiz de bu zaten. Çünkü Dağcılık etkinliklerinde en önemli kural güvenlik ve bunun için disiplin. Yönetim kurulu olarak kimseyi kırmadan sıkmadan bu kuralları uygulamaya ve kaliteyi artırmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda Beydağ Kartalkayası ve Bozdağ Zirve yürüyüşlerimiz var. Etkinliklerimiz ara vermeden devam edecek” dedi.

"Efe Dağcılık bir sosyal sorumluluk etkinliğidir" diyen Mehmet Taşlı özellikle gençlere ve bölge insanına yürüyüş yapmalarını ve dağcılık faaliyetlerine katılmalarını tavsiye etti.

Editör: Haber Merkezi