HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş’in Yeryüzü Cenneti olarak bilinen doğa harikası Gölcük son zamanlardaki kötü görüntüsü sonrası Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Kulübü Pazar günü Gölcük’te bir araya gelerek çevre temizliği yapacaklar.

Efe Dağcılık Kulübü, “Doğaya saygı insana saygıdır”

Efe Dağcılık Kulübünden yapılan açıklama şöyle, “Yöremizin Yeryüzü Cenneti olarak bilinen doğa harikası Gölcük gölü maalesef ve üzülerek görüyoruz ki çöp yığınları ile pislik içerisinde Gölcüğümüzü böyle görmek çok acı. İnsanımız bunları hak etmiyor ama yine bunları insanımız kirletiyor. Doğaya saygı insana saygıdır. Herkes çöpünü oraya buraya atmaz ise daha temiz, çağdaş bir toplum oluruz. Atılan her çöp milyonlarca mikrop demek, görüntü kirliliği demek. Buda hem beden hem de ruh sağlımıza olumsuz bir yönde etkiliyor.

Eğitim aileden gelir lütfen anne ve babalar çocuklarımıza temiz bir doğa, temiz bir çevre bırakmak istiyorsak onları önce evde eğitelim. Çevremizi dolayısıyla dünyamızı çöplük etmeyelim. Piknik yaptığımız yerleri temiz bırakalım. Temiz bırakmayanları da lütfen uyaralım.

Ödemiş Belediyesi Efe Dağcılık olarak Çevre ve doğa bilincindeyiz. Bizler Dağcı olarak çöpümüzü dağda bile asla bırakmayız. Sırt çantamızla poşette şehir merkezine kadar getirip çöp bidonlarına bırakırız. Duyarlı doğasever dostlarımızla Çevre Temizliği bilinci için Gölcük’te buluşuyoruz.

02 Eylül 2018 Pazar günü yapacağımız Gölcük Gölü’nün etrafı ve Yeşilçam (Ressam Tepesi)’nin temizliğinde buluşalım. Önce temizlik sonra piknik yapalım.

“Cennetimiz Çöplük olmasın”

Çoluk çocuk tüm doğasever dostlarımızı Yeryüzü Cenneti Gölcük’e bekliyoruz.

Temiz bir çevre için 02 Eylül 2018 Pazar günü Yeryüzü Cenneti Gölcük’te buluşalım çevresini temizleyelim, piknik yapalım Cennetimiz Çöplük olmasın.

Program

1 - Saat 10.00 da Gölcük girişte Gedik yüzü Kahvesinde buluşuyoruz. Araçlarımızı burada bırakarak, Gölün Çevresinden Yeşilçam (Ressam Tepesi)’ne kadar yoldaki çöpleri temizleyerek gidiyoruz.

2- Yolda topladığımız çöpleri Dokuz evler sokağında bulunan çöp bidonlarına bırakıyoruz.

3- Yeşilçam (Ressam Tepesi)’ndeki çöpleri topluyoruz, Gölcük Muhtarlığının tahsis edeceği araçlara topladığımız çöpleri bırakıyoruz.

4- Çöp toplama işi bittiğinde Piknik yapmak isteyenler burada piknik yapabilirler. Piknik için yiyecek içecekleri sırt çantalarınızda getirmeniz uygun olunur.

5- Piknik sonrasında piknik yaptığımız yerleri tekrar temizliğini yapıp, etkinliğimiz bitiyor.”

Editör: Haber Merkezi