Güzelçamlı'daki dağcıların katılımı ve rehberliği ile Davutlardan başlayan yürüyüş genellikle bölgenin sık Orman yapısının içinde farklı bir bitki yapısını görme imkanı sundu dağcılara. Her hafta bölgenin farklı bir bölümünü gezen Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Kolu Başkanı

Mehmet Taşlı, "Rehberlerimiz İsmail Eryılmaz ve Güzelçamlı dağ çileği grubunun üyeleriyle beraber Davutlar ve Güzelçamlı arasındaki dağlık arazide yaptığımız dağ yürüyüşü bizlere çok keyifli anlar yaşattı. Yürüyüşe Davutlar Radon Kaplıcalarından başladık ve Kurşunlu Manastırına ulaşıp kısaca bilgi verdik. Şu an yıkılmak üzere olan 11-13 yüzyılda kullanılan bu Manastırın farklı bölümlerini gezdik. Burayı gezdikten sonra 685 rakımda kadar çıkıp yaz kış akan çeşmede yine kısa bir moladan sonra biraz ilerideki ormanlık alanda ihtiyaç yemek dinlenme molası verdik. Daha sonra farklı bir rotadan ilerleyip başlangıç rotamızla buluşarak yine Radon Kaplıcalarında yürüyüşümüzü sonlandırdık. Kaplıcada yaptığımız 1 saatlik dinlenceden sonra Ödemişe dönmek için yola çıktık. Orta zorlukta olan bu rota yaklaşık 6 saat ve 15 km. sürdü. Bölgede bu mevsim bulunan dağ çileğin katılımcılar bol bol toplayıp tadına baktılar. Ayrıca bölge yapısı gereği Ormanlık ve birçok yerde de sıkorman makilik yapısı gereği bizlere farklı bir bitki örtüsünü görme yaşama imkanı sundu. Yürüyüşümüz herhangi bir sıkıntı olmadan güvenli bir şekilde sonlandı ve tüm katılımcılar yürüyüşü bitirme başarısını gösterdi."

GÜZELÇAMLI DAĞ ÇİLEĞİ GRUBU

Güzelçamlı'daki Doğa sever ve dağcıların oluşturduğu grupla ilgili olarak Mehmet Taşlı, "Çoğunluğunu emekli arkadaşların oluşturduğu ve her mevsim sık sık bu bölgede yürüyüş yapan doğa gönüllüleri buradaki rotalara yürüyüşe gelecek olan başka gruplara rehberlik ve ev sahipliği yapıyorlar. Bölgede bulunan farklı rotalara dışarıdan gelen dağcılık kulüpleriyle birlikte yıllardır yürüyüş yapıyorlar. Efe Dağcılık olarak bu arkadaşların ev sahipliği ve yardımseverliğinden çok memnun olduk. Onları bizim bölgemizdeki yürüyüş etkinliklerimize davet ettik" dedi.

ADALA HERMOS KANYON=YERYÜZÜ CENNETİ

Önümüzdeki hafta Salihli Adala kasabasında bulunan Hermos Kanyonu yürüyüşlerinin olacağını belirten başkan Taşlı, "Yakın bölgemizdeki İnanılmaz güzellikteki yerlerden biri olan bu coğrafi oluşumu 15 Aralık günü dağcı arkadaşlarımızla beraber yürüyeceğiz. Gediz Nehri, Kanyon, Demirköprü barajı, Ormanlık alanların görülebileceği bu yürüyüşe sağlık durumu müsait tüm arkadaşlar katılabilir. Görsel güzellikleri unutulmayacak bir yürüyüş olacağını düşünüyoruz. Ayrıca yürüyüş bitiminde o bölgede bulunan vadideki şelale Piknik alanında bir süre dinlenip Piknik yapacağız. Sağlıklı hayat için mutlaka sık sık yürüyüş yapın. Eğer bir pazar gününüzü ayıracak zamanınız varsa ve sağlığınız yerindeyse Efe Dağcılığa katılın ve bölgemizin cennet diyarlarını yürüyerek görün." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi