Hafta sonunda yapılan Bayındır Alankıyı Yaylası doğa yürüyüşü ile ilgili gazetemize bilgi veren Efe Dağcılık yönetiminden Mehmet Taşlı şunları söyledi: “ Efe Dağcılık – Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık olarak hafta sonunda çiçeğin başkenti olan Bayındır Alankıyı Yaylasına doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. İsmail Baykal rehberliğinde Bayındır Turan Köyü’nden başlayıp
20 kişi olarak katıldığımız yürüyüşün ilk bölümü (10 km) Kızılcaağaç köyüne kadardı.
Bu aradaki her adımda Zeytin ağaçlarından oluşan Zeytin Ormanında patikalardan yürüyerek yokuş tırmandık ve Yansıtıcının bulunduğu zirvede Bayındır ve Küçük Menderes Havzasının muhteşem manzarasını hayranlıkla seyrettik.
Bu bölüm 3,5 saat sürdü. Tabiatın güzelliği ve tazeliğini imrenerek seyrettik bu kısımlarda.
Köyde kısaca dinlendikten ve Kahvaltı molası verdikten sonra
İkinci bölümde ise Kızılcaağaç köyünden, Hisarlık yaylası ve ardından Alankıyı yaylasına Çam Ormanlarıyla kaplı Dağlardan geçerek ulaştık. Yürüyüş sırasında Coğrafi güzellikler, baharın uyanışı, doğanın cazibesi, Bayındır yöresinin özellikleri, Yörük Köylülerimizin yaşamını gözlemleme imkanı bulduk. İkinci kısım yaklaşık 15 km civarında, zorlu ve dayanıklılık isteyen bir güzergâhtı. Bu kısım 4 saat sürdü.
Toplamda 25 km ve 7 saat süren yürüyüş sorumluluğunu benim yaptığım rehberliğini Bayındırlı arkadaşımız üyemiz İsmail Baykal’ ın yaptığı performans arttırıcı yürüyüşümüze katılan tüm üyelerimiz hedeflerine ulaşmayı başardı.

Önümüzdeki hafta hem kültür hem de doğa yürüyüşü olacak, yanı başımızdaki Salih Sardes Antik Kenti’ne olacak. Katılmak isteyenlerin bizlerle irtibata geçsinler.”

Editör: Haber Merkezi