Ödemiş Efe Dağcılık Kulübü üyesi dağcıları 15 kişilik bir grupla geçtiğimiz Pazar günü Bozdağ Zirve tırmanışını gerçekleştirdiler. Sabahın erken saatlerinde, Ödemiş Salı Pazarı mevkiinde bir araya gelen grup Bozdağ’da verdikleri çay molasının ardından, Mümtaz Dağcı yönetiminde Bozdağ’ın zirvesine tırmanışa geçtiler.Sert esen rüzgara karşın 1700 metreye ulaşan grup, yoğun sise karşı tırmanışlarına devam ettiler. 

Çetin bir mücadele ile zirveye ulaşan grup, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından, zorlu hava şartları nedeniyle inişe geçtiler.Grupta ki tek bayan öğretmen Hülya Kebapçıoğlu, gösterdiği cesaret ile örnek oldu. 

Kebapçıoğlu, “Tırmanışın ilk aşamasında zorlu hava şartları nedeniyle zorlandım. Tırmanış süresi içerisinde tedirginlik yaşamış olsam da, bu tedirginlik tırmanış esnasın da azaldı. Zor şartlarda zirveye ulaşmak çok anlamlı oldu. Efe Dağcılık ekibine teşekkür ederim” dedi.

Efe Dağcılık üyesi Mümtaz Saygı, "Bozdağ’ın zirvesine yaptığımız tırmanışımızı zor şartlarda da olsa tamamladık.1700 metrede sis içerisinde kalmak bizleri zorlasa da yine bir başarıya imza attık. Cesaretiyle bizlere parmak ısırtan Hülya Kebapçıoğlu’nun tırmanışta bizimle olması, gücümüze güç kattı.Hülya Kebeçıoğlu gibi cesaret örneği gösteren bayanlarımızı grubumuza bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi