HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Efe Dağcılık 26 bin yıl öncesi fosil ayak izleri ve 10-12 bin yıl öncesi Prehistorik kaya resimleri eşliğinde doğa yürüyüşü yaparak, Gökeyüp’te Çömlekçileri ziyaret etti.

Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu hafta sonunda Manisa İli Salihli İlçesine bağlı Gökeyüp ve Sindel mahallesinde yer alan, UNESCO sertifikalı Volkanik Jeopark alanları içerisinde kültür yürüyüşü yaptı.

Gökeyüp ve Sindel’de yapılan kültür yürüyüşü ile ilgili gazetemize bilgi veren Efe Dağcılık’tan İlhan Biçer şunları söyledi: “Bu hafta sonunda Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık olarak, Manisa İli Salihli İlçesine bağlı Gökeyüp ve Sindel mahallesinde yer alan, UNESCO sertifikalı Volkanik Jeopark alanları içerisinde kültür yürüyüşü için, Ödemiş’ten saat 07.30 da hareket ettik. Zeki Türe rehberliğinde 24 kişi Jeopark alanları içerisinde bulunan 26 bin yıl öncesinden Divlit Yanardağı’nın patlaması sonucu lavlardan kaçan insanların fosilleşen ayak izlerini gördük. Yürüyüşümüz devam ederek aynı bölgede yer alan Kanlı Kaya olarak bilinen 10-12 bin yıl öncesi prehistorik kaya resimlerini gördük. Yaklaşık 12 km. yürüyerek Gökeyüp Mahallesine gittik. Burada yüzyıllardır ilkel yöntemlerle sadece kadınların yaptığı, anadan kızına öğretilen çömlekçileri ziyaret ettik. UNESCO sertifikalı Volkanik Jeopark alanları içerisinde kültür yürüyüşü yaparak çok güzel bir hafta sonu geçirdik. Buraları gitmeyen göremeyenleri tavsiye ederiz. Efe Dağcılık olarak bizleri rehberlik eden ZekiTüre dostumuza ve etkinliğimize katılan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.”

Editör: Haber Merkezi