HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Yıldız Kent ve Arşivi Müzesinde açılan sergiye Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, eşi Nevin Badem, Ödemiş Belediye Meclis üyeleri, Ödemiş Belediyesi Kültür işleri Müdürü Hüseyin Köklü ve Kursiyerler katıldılar.

Çini Eğitmeni İpek Gündoğan, “ İlk Eğitmenlik deneyimimde Ödemiş’te başlamış olmaktan burada değerli ve Kıymetli insanlarla tanışmış olmaktan ayrıca Ödemiş Belediyemizin değerli başkanı Mahmut Badem’in bu yolu bizlere açmasından dolayı çok mutluyum, Kültürel değerlerimizi buradaki Öğrencilerimizle bayanlarımızla buluşturmak, bunu ileriye taşımak, güzel biz bu sanatı geleneksel yöntemlerle icra ettik.  Yüzyıllardan beri günümüze kadar uzanan çini sanatının burada daha da yaygınlaşması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,”  Bizler Ödemiş Belediyesi olarak bize gelen kurs taleplerine her zaman destek vermeye çalışıyoruz. Ödemiş’imizin kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde bugün de geçmişten günümüze kadar uzanan bu önemli sanatının öğretilmesi için gelen talepleri değerlendirdik. Biz,  yalnız bu sanata değil, tüm kurs taleplerine her zaman destek vermeye devam ediyoruz. Öncelikle bu kursu başarıyla bitiren dokuz kursiyerimize ve onlara bu sanatı öğreten hocamıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Dokuz gönüllü hanımefendi, sabırla bu sanatı öğrenmişler ”dedi.

Editör: Haber Merkezi