Nazif Harupçu



Ödemiş’in kurtuluşu,  kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında,

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan Çakırcalı Efe’nin hayatının anlatıldığı dans gösterisi Ödemişliler tarafından büyük beğeni ile izlendi.

İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile düzenlenen Çakırcalı Efe Dans Gösterisi 10 Eylül Salı günü akşam Kültür Merkezi büyük salonda yapıldı. Yaşar Kemal’in aynı adlı eserinden uyarlanarak sahneye aktarılan oyun iki perde halinde sunuldu.

Ödemiş’in Ayasuluk köyünde doğan ve 1872-1912 yıllarında yaşayan Çakırcalı Mehmet Efe’nin yaşam öyküsünün anlatıldığı eser, Türk halk danslarını içinde barındıran koreografisi ve kalabalık bir oyuncu kadrosuyla Ödemiş Kültür merkezinde sahnelendi.

Yaklaşık 2,5 saat süren gösteriye, Ödemişli sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Katılımın fazla olması nedeniyle salonda yer bulamayan konuklar, Kültür Merkezi bahçesine kurulan barkovizyonla oyunu açık havada izledi.

Gösterinin bitiminden sonra Belediye Başkanı Bekir Keskin teşekkür konuşması yaptı. Keskin konuşmasında,  “Sevgili Ödemişliler, sevgili kardeşlerim. Sanıyorum ki önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize çizdiği çağdaş uygarlık yolunun bir öğesi de; batılı bir sanat dalını bu topraklarda yaşamış bir öyküyle birleştirmekti. Bu akşam ilk kez Ödemiş Kültür Merkezi sahnemizi Çakırcalıyla açtık. Biliyorum ki bundan sonrada buna benzer; gerek senfoni, gerek opera ve bale, nice oyunları burada birlikte izleriz” dedi.

Çakırcalı Efe Balesi, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Devlet Opera ve Balesi ilgiden çok memnun kaldıklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi