Haber: Nazif HARUPÇU 


Ödemiş’e bağlı Birgi beldesinde bu sene 2.si düzenlenen Kültür ve Turizm, İrim ağzı İncir Hasadı" Festivalinde etkinliklerle dolu üç gün yaşandı.

Festival süresince, Ressam Mustafa Ali Kasap ve Ödemişli ressamlar Birgi’nin renklerini tuvallerine yansıttılar. ÖGESAD Başkanı Mehmet Kamer hat sanatı çalışmaları ile Fotoğraf gönüllüleri (ÖFOG) üyeleri Birgi fotoğraflarından oluşan sergi açtılar.  Derviş ağa hamamında ney dinletisi, medrese de ise Atölye çalışmaları kapsamında cam sanatı, ahşap oyma ve seramik sanatı ve incir odası ile ipek odasında çeşitli el sanatları sergilendi. Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent müzesine bağışlanan 80 yıllık elbiseler de festivalde yer buldu.

Türk Cooper Motosiklet Derneği üyeleri ve Vosvos Gönüllüleri de kamp kurarak festival boyunca Birgi'de, araçları ve motosikletleri ile tur atarak Yamaç paraşütçüleri de gösterileriyle festivale renk kattılar. Ödemiş Belediye spor Efe Dağcılık Kulübü de Cumartesi gecesi Birgi'de kamp yaptı ve sabahın ilk ışıkları ile birlikte Birgi beldesinden Kemer yaylasına ve Bozdağ yaylalarına tırmanış gerçekleştirdiler.

Festivalin son günü de Cumhuriyet meydanında konser düzenlendi.

Gecede Kadir Demirel türkü ve ezgileri ile Cuma Ali Alp ve Yeşim Toprak ’da günümüzün popüler şarkıları ile geceye renk kattı.

Son olarak sahne alan Ünlü Türkücü Bedia Akartürk yeni diktirdiği yeşil kostümü ile sahnede gösterdiği performansıyla konseri izlemeye gelen binlerce vatandaşı bazen hüzünlendirdi, bazen de coşturdu.

Gece de Birgili Saz üstadı Davut Dadal’da Bedia Akartürk’e eşlik ederek birlikte düet yaptılar.

Sanatçı Bedia Akartürk’e yöresel takılar ve incir ’den oluşan kolyeler ve Kırsal Turizm derneği başkanı Yaşar Günaydın’da sanatçı Bedia Akartürk ve Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener’e birer poşu hediye ettiler.

Belediye Başkanı Cumhur Şener’de bu sene 3 gün süren festival etkinliklerini dolu dolu yaşadıklarını dile getirerek, “Birgili hemşerimiz Bedia Akartürk ’de gecemize renk kattı ve festivale destek veren herkese ve Katılımcılarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi

Başkan Şener’de Ünlü Türkücü Bedia Akartürk’e bir buket çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Haber Merkezi