HABER: AYŞE AKYÜZ

Egenin bölgesinde bulunan ilçelerden büyük katılımla gerçekleşen " 1. İnek Güzellik yarışmasında " Hollandalı hakem Gerbert Engelen, yarışmaya katılan İneklerin özelliklerine bakarak not verdi.

4 ayrı laktasyon şeklinde düzenlenen 1. İnek Güzellik yarışmasında podyuma çıkan ineklerin sahipleri tribünde yarışma heyecanı yaşadılar. Yarışmanın sonunda ise dereceye giren inek sahiplerine Cumhuriyet altını, yalama kovaları, yalama taşı ve doğum arabası gibi hayvancılıkta kullanılan çeşitli hediyeler verildi.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gülkaynak, “ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ “ 

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gülkaynak, “Dünyanın en önemli sektörlerinin başında gelen hayvancılığın insanlık tarihi kadar eski olduğunu unutmamak gerekir. Türk Çiftçisinin, tüm zorlu koşulara rağmen, üretim için büyük özveriyle çalıştığını söylemek görevimizdir. Üretimin bu kadar önemli bir bölümünü oluşturan çiftçilerimize destek olmak, yollarını aydınlatmak, için İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak, çeşitli destek ve eğitimlerle her zaman üreticinin yanındayız” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI ATATÜRK’ÜN, ‘KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR’ SÖZÜ ÖNDERLİĞİNDE SÜRDÜRÜYORUZ

Çalışmalarımızı Atatürk’ün sözleri önderliğinde artan ivme ve yükselen hizmet kalitesiyle sürdürdüklerini belirten Başkan Ali Gülkaynak, “Türkiye Cumhuriyetinin, kurucusu Ulu Önder Atatürk “Köylü Milletin Efendisidir“ diyerek, üretimin ve çiftçinin, önemine dikkat çekmiş ve her fırsatta toplumun üretken bir yapıya kavuşması için mücadele etmiştir. Bizlerde hayvancılık sektörünün ve üretimin içinde hizmet veren bir kurum olarak, bu konudaki çalışmalarımızı artan ivme ve yükselen bir hizmet kalitesiyle sürdürüyoruz. Bu sebeple bölge hayvancılığının, ulusal ve uluslararası, çapta tanıtımını sağlamak sütte Türkiye lideri İzmir’i tüm dünya ya göstermek, üreticimize yeni pazarlar açmak ve sektörel firmalarla bir araya gelmelerini sağlamak, için fuarların önemini yadsınamaz. Dünya standartlarında gerçekleşeceğini umduğumuz 1. Anadolu Espoo Canlı Süt ve Besi Hayvanları, Çiftlik Ekipmanları Süt ve İşletme teknolojileri ve Yem İhtisas Fuarlarının bu hususta faydalı ve yerinde olacağına inanıyorum. Bu yarışma, İzmir’imizde bir ilk olacaktır” dedi.

Azeroğlu, “BU TÜR YARIŞMALARDA İNEKLERİ IRK ÖZELLİKLERİ ÖNEMLİDİR“

Ödemiş Eski İlçe Tarım Müdürü, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü Feridun Azeroğlu, Hakemlerin ineklerin kompozisyonlarına ırk özelliklerine dikkat etiklerini belirterek şöyle konuştu, “Bütün yarışmalarda genellikle hakemler. İneklerin kompozisyonlarına, ırk özelliklerinin yansımasına, Meme yapılarının oturmuş olmasına ve sütçülük karakterlerine çok dikkat ediyorlar. Bu yarışmada da aynı karakterler hakemimizde Hollandalı bir arkadaşımız bugün ineklerimizi değerlendirecek. O da bu kriterlerini göz önüne alarak hayvanlarımızı seçecektir.”

Yetiştirici Özcan Akgül, “TÜRKİYE’DE BU TÜR YARIŞMALARIN ARTMASINI İSTİYORUZ”

1. İnek Güzellik yarışmasına Bergama ilçesinden katılan yetiştirici Özcan Akgül ise, “Yarışmaya Bergama’dan 4 ineğimle katılıyorum. Hayvanlarımızın korunmasını istiyoruz. Türkiye’de bu tür yarışmaların devamını istiyoruz. Böylece hayvancılıkta kalitenin yükseleceğini inanıyorum. Hayvancılığa yapılan desteklemelerin artmasını istiyoruz" dedi.

HAKEM GERBERT ENGELEN, “TÜRKİYE’DE BU TÜR YARIŞMALARIN DEVAMININ GELECEĞİNE İNANIYORUM”

Yarışmanın Hollandalı hakemi Gerbert Engelen yaptığı açıklamada, “Türkiye’de ilk kez düzenlenen bu yarışmada ineklerin bazı özelliklerine bakarak gerekli notu vereceğim. Türkiye’de ilk ama Hollanda’da düzenlenen birçok İnek ve Sığır ırk güzellik yarışmalarında defalarca hakemlik yaptım. Bu yarışmanın da, tüm inek sahiplerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum“ dedi.

Ödemişli yetiştirici Mehmet Dinlenmez, “Bu Yarışmaların Devamının Ödemiş İlçesinde En Kısa Zamanda Yapılmasını Arzuluyoruz” dedi.

İzmir de yapılan 1. İnek Güzellik yarışmasına Ödemiş 10 otobüsle katılım gösterdi. Ödemişli yetiştirici Mehmet Dinlenmez, “Ödemişliler olarak özel olarak bu yarışmaları yakından izlemek ve ayrıca fuar etkinliği kapsamında birçok takım ve hayvancılık ile ilgili her şeyi fuar adı altında burada gördüğümüz için birçok konuda bilgi sahibi olduk. Bu gibi yarışmaların hayvancılığın çok yaygın ve gelişen yeri olan Ödemiş ilçesinde de düzenlenmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BAYINDIR’DAN KARBEYAZ BİRİNCİLİĞİ KİMSEYE BIRAKMADI

Hollandalı hakem Gerbert Engelen’in görev aldığı yarışmaların bitiminde ise Bayındır’dan, Karbeyaz isimli ineği ile katılan Ramiz Türkbay şampiyonlar şampiyonu olarak birinci oldu. Birinciye ödül olarak kupa ve Cumhuriyet altını verilirken, ikinciliği kazanan Foça’dan Elvan isimli ineği ile Raşit Sümer’e cumhuriyet altını ve ikincilik kupasını verildi. Üçüncülüğü kazanan Bayındır’dan Necip Kaşkavak’a ödülü tertip komitesi tarafından takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi