Sabah saat 09.00’da Bayındır Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Bayındır Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başlayan tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Kaymakam Mehmet Makas, Garnizon Komutanı Yzb. Furkan Manav ve Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen etkinlikte, Bayındır Garnizon Komutanlığı’nca görevlendirilen J.Üçvş. Devrim Şatıroğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Ardından Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi tarafından halk oyunları gösterisi ile ilçe merkezindeki tören tamamlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törenlerin ikinci bölümünde, İlçemiz Arıkbaşı Mahallesi’nde bulunan Şehitlik Anıtına çiçekler bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla tören tamamlandı.

Akşam Etkinlikleri İlgi Çekti

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin talimatıyla, Zafer Bayramı ve Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında tüm ilçe kırmızı beyaz renge boyandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasının ardından, 4 Eylül’deki ilçemizin kurtuluşuna kadar bayraklar asılı kaldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı Yürüyüşü ise vatandaşların da katılımı ile tüm Bayındır’da yankılandı. Kalabalık bir grup ile İsmet İnönü Ortaokulu’nun önünden başlayan yürüyüş, konserin yapılacağı Sehir Stadyumu’nda son buldu.

Başkan Sesli, bayrak yürüyüşüne özel yaptığı açıklamada; “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatta olan ve ebediyete intikal etmiş kahraman ordumuzun tüm mensuplarını minnet ve şükranla yad ediyorum” ifadesini kullandı. Bayındır Belediyesi tarafından hazırlanan akşam konser programı ise yoğun ilgiyle karşılaştı. Hem Bayındır merkezden hem de mahalleye dönüşen köylerden gelen çok sayıda vatandaş Gözde Anıl, Hazal ve Ferdi Gürses’in şarkılarıyla gönlünce eğlendi.

 

 

Editör: Haber Merkezi