HABER: NAZİF HARUPÇU

FOTO: AYŞE AKYÜZ

 Bu sene ilk kez festivali Ödemiş Belediyesi organize etti

Ödemiş’e bağlı Bademli mahallesinde bu sene 45. Kez düzenlenen Kiraz festivali ve 12. Kez düzenlenen meyve fidancılığı festivali, Bademli festival alanında Pazar günü yapıldı.

Burada düzenlenen festivale Ak parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Kaymakam Abdullah Dölek, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,

Ak parti İzmir eski il başkanı Ömer Cihat Akay, Ak parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri,

Siyasi partilerin temsilcileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Müftü Mustafa Bilgiç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada festival Ödemiş Belediye Bandosunun kısa konseri ile başladı ve Halk Eğitim Merkezi Zeybek ekibi gösterileriyle devam etti.

Ardından protokol konuşmaları yapıldı. İlk konuşmayı Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptı.

BADEMLİ KİRAZLARI İNGİLTERE SOFRALARINI SÜSLÜYOR

Başkan Mahmut Badem “Bu Topraklarda yetişmiş bu toprakların çalışkan insanları 45 yıldır festivallerle üretilen kirazları İngiltere’de sofraları süslemekte. Yaklaşık 10 yıldır süren AK Parti İktidarında projesi biten 7 barajımızı elleri nasırlı üreticilerimizin emeğine daha fazla destek olmak amacıyla hayata geçiriyoruz. Bugün bitme aşamasında gelen Bademli barajının temeli Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatları ile atıldı. Ve çiftçimize, Bademlili üreticilerimize çok büyük katkıları olacak. Üreticimiz sulamadan kaynaklanan elektrik ve pompa derdinden kurtulacak” dedi

Kaymakam Abdullah Dölek’te festival alanında yaptığı konuşmasında, “Küçük menderes havzasında süs bitkileri, hayvancılık ve meyve fidancılığı önemli bir noktada. Bölgemizde bulunan Kooperatiflerimiz sayesinde ve kurumlarımızın desteği ile süt üretiminde İzmir öncü bir şehir. Süs bitkilerinde önemli bir üretim merkezi olmaya başladık. Meyve fidancılığında da Türkiye’nin yüzde 60 civarında fidanını bademli beldemiz karşılamakta.

Bugün gelinen nokta her ne kadar iyi durumda olsa da İtalya’da süs bitkileri üretimi yapan,  Ödemiş nüfusu kadar olan bir bölgede yıllık 4 milyar Avroluk ihracat gerçekleştirirlerken, Bizde bu rakam 150 milyon Avro. Demek ki daha çok çalışmamız ve daha fazla üretim yapmamız gerekiyor” dedi.

Ardından Ak parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait konuşma yaptı. “Ve bugün burada siyaset yapma adına gelmedim ama İzmir’de 8 ilçemizde Ak parti Belediyeciliği ile halkımıza en iyi hizmetleri sunacağız” dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ak parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Kaymakam Abdullah Dölek ve Belediye Başkanı Mahmut Badem, En iyi Kiraz yetiştiricileri, En iyi fidan yetiştiricilerine plaket ve ödüllerini verdiler. Bu senenin Kiraz güzelleri de seçildi.

En iyi Kiraz yetiştiriciliği dalında Birinci Tahir Küçükten, İkinci Berkal Cezayerli ve Üçüncü Ahmet Algın seçildiler.

En iyi meyve fidanı yetiştiriciliği dalında Birinci Mustafa Demirel, İkinci Kemal Bakım ve Üçüncü Mustafa Harman seçildi.

KRALİÇENİN TACINI KAYMAKAM TAKTI

Kiraz güzellik yarışmasında Birinci Tuğba Kerem, İkinci Ayşe Kırbaş ve Üçüncü Sibel Genç seçildiler.

Kiraz güzeli Tuğba Kerem’in tacını Kaymakam Abdullah Dölek taktı.

Festival daha sonra konserlerle devam etti.

Ödemiş Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları günün popüler şarkılarını seslendirdiler.

Ege Çerkez Dernekleri Halk dansları ekibi de Kafkas oyunlarını sunarak beğeni topladılar.  

Program İzmirli sanatçı Ahmet Durmuş’un Ferdi Tayfur’dan sunduğu arabesk şarkılarla devam etti.

Sahneye son olarak Ses Sanatçısı Hamiyet çıktı. Birbirinden güzel şarkılarını seslendirdiği konserle festival sona erdi.

 

NOT : HABERİN DETAYLARINI SALI GÜNÜ GAZETEMİZDEN OKUYABİLİRSİNİZ

Editör: Haber Merkezi