HABER:GÜLÇİN ÖNEM
 Sosyal medya hesabı üzerinde bir araya gelen bisiklet tutkunları, sabah saatlerinde Gaziemir’den yola çıkarak, Ödemiş’e geldiler. Yaklaşık 7 saatlik bir yolculuktan sonra Ödemiş’e gelen grup üyeleri burada yemek yiyip dinlendikten sonra tekrar Gaziemir’e doğru yol aldılar. Grubun en küçük üyesi 10 yaşındaki Deniz Örnek ilgi odağı olurken bisikletle yaklaşık olarak 5000 kilometre yol katettiğini belirtti.

Aktif Pedal Grubu adına bilgi veren Onur Örnek; “Gaziemir Aktif Pedal grubu olarak bisiklet tutkunu 1500 kişiyi sosyal medya üzerinden bir araya getirdik. Grup olarak sosyal medya üzerinden toplanarak, hafta sonu ve hafta içi etkinlikler düzenliyoruz. Grubumuzda 10 yaşından başlayan yaş sınırı tanımayan kadın, erkek, genç, yaşlı her kesimden üyemiz bulunuyor. Genellikle hafta içi turlarımızda kısa mesafeli, grup üyelerimizle sohbet turları düzenliyoruz. Hafta sonları da uzun tur yapıyoruz”.

Bisikletle spor yapmak isteyene gençlere tavsiyelerde bulunan Örnek ; “Ben 23 sene sigara kullandım, sonra sigarayı bıraktım. Sigardan kurtuluş nedenim bisiklet sürmek oldu. Tehlikeli bir spor olsa da güzel efor sağlanıyor. Biz grupta oğlumla birlikte pedal çeviriyoruz. Oğlum henüz 10 yaşında ama bizle birlikte yaklaşık olarak bugüne kadar 5000 kilometre yol katletti. Maddi olarak hiç biri kurumdan destek almıyoruz. Turlarımız sırasında vatandaşlardan olumlu tepkiler almamız bizi motive ederek mutlu kılıyor. Vatandaşlar alkışlarıyla kornalarıyla yolda gördüklerinde destek oluyorlar” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi