HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Her yıl kurban bayramını takip eden 21. günde oruca başlanır; 12. günün sonunda aşure pişer. Nuh peygamberle başlayan aşure geleneği 12 İmam’a ithafen dağıtılır buna da 12 imam aşuresi denir. 

Bu Kapsamda AK Parti Kadın Kolları Başkanı Asuman Karakayaoğlu ve AK Kadın üyeleri AK Parti binası önünde aşure hayrı gerçekleştirdiler. Etkinliğe AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ramazan Şerif Delibalta, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in yanı sıra AK Parti Kadın kolları üyeleri, okul müdürleri ve Vatandaşlar katıldılar.

AK Parti Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Asuman Karakayaoğlu, “Aşure paylaşmanın, dayanışmanın ve birliğin sembolüdür. Tıpkı aşure aşında bir araya gelen farklı nimetlerin aynı ortak tada katkı sağlaması gibi, Türk Milleti olarak, Farklılığımızla birlikte ortak bir hedefte buluşuyoruz. Milletimiz yüzlerce yıldır sürdürdüğü gelenekle bugünde uğruna can verilen ata yadigârı topraklarda, ay yıldızlı Bayrağımızın altında birlikte yaşamanın gereği olarak hüznü de sevinci de paylaşmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Karbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, yüce Rabbimden Aşure Günü’nün bütün memleketimizde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde Barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yerleşmesine, gözyaşı, zülüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi