---Tenis severlere MÜJDE ! Tenis Eğitim Merkezi " cemiyet hayatına, sosyal hayata katkı sağlayan bir mekan haline geliyor.."

 Türkiye Tenis Federasyonu(TTF) tarafından düzenlenen uluslararası “7.TEB İzmir Cup Tenis Turnuvası”   başlama vuruşu Kültürpark Tenis Kulübünde gerçekleştirildi.

Turnuvanın açılış gecesine İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, Konak, Balçova, Buca ve Karşıyaka Belediyesi temsilcileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, kamuoyunun tanınmış simalarından Çağla Şikel ve Emre Altuğ ile çok sayıda davetli katıldı.

Turnuvanın başlama vuruşunun yapıldığı açılış gecesinde; kısa sürede Uluslararası İzmir Cup Tenis Turnuvasının marka değeri olarak yerini bulduğuna ve emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Vali Toprak,  sözlerini şöyle sürdürdü " Teb uluslararası İzmir Cup’ta bunun en önemli örneklerinden biridir. Ben tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onun için başta tenis federasyonu başkanımız olmak üzere katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza ve tüm tenis severlere de teşekkür ediyorum. Çünkü eğer ki bir konuda bir gelişme sağlanıyorsa bu  imkânı sağlayanlarla birlikte bu imkanı iyi bir şekilde kullanarak, bu müsabakaları iyi bir noktaya getirerek katkı sağlayanlar da spor severlerde büyük bir özveriyle katkı sağlamış oluyorlar. Dolayısıyla sizlere de çok teşekkür ediyorum.

İzmir Cup’ın Teb katkısıyla birlikte belli bir noktaya gelmesi için ve uluslararası bir otorite müsabakası olması için katkılarınız için çok teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda bu müsabakaların da hayırlı olmasını diliyorum.

Arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre 30 ülkeden yaklaşık 60 a yakın çok önemli sporcularımızda bu turnuvaya katılacaklar ve bu müsabakalar da İzmir’e ve İzmir’deki katılımcılara güzel maçlarını izlettirme fırsatı bulacaklardır. Onlara da şimdiden hoş geldiler ve hoş gelecekler demek istiyorum. Turnuvanın başarılı bir şekilde geçmesini de diliyorum. Ve bir taraftan da baktığımızda Tenis federasyonumuzun ve tenisle ilgili birliklerinde buraya önem verdiklerini görüyoruz. Çünkü ödülün arttırılması da bu noktada önemli bir gelişim sağlamıştır. Aşağı yukarı ödül yarı yarıya arttırılmıştır. Bu da bu turnuvaya birliğin vermiş olduğu değerin bir göstergesidir. Teb’le birlikte daha da bir güç kazanmıştır o da önemli.

Bizde uluslararası tenis eğitim merkezini bu sene onararak Spor Bakanlığımızın destekleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz de burada, saha alt yapısını ve problemlerini giderecek şekilde gözden geçirdik. Bundan sonra da oraya ilgi alaka göstermeye devam edeceğiz. Ve tenis severlere de bir müjdemiz var. Orası, hep birlikte burası gibi bir cemiyet hayatına, sosyal hayata katkı sağlayan bir mekan haline getiriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzü de zorunlu nedenlerden dolayı oraya götürdük ama oraya da bir hayat verecek, oradaki idari binalarda bulunacaklar. Oradaki kortlarıda, sizlerin de destekleriyle, kullanımlarıyla o cemiyet hayatına da katkı sağlayacak bir şekilde alt yapısının gelişmesiyle birlikte, umuyoruz ki bu gibi yerlerinde sayısı artacaktır.

Tesisleri yapmak çok önemlidir ama tesisleri yapmak kadar tesisleri kullanabilmek de çok önemlidir.

Onun için bunun kullanımının elzem olduğunu biliyoruz ve biz de çevredeki ilçelerle birlikte değişik çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Oradaki okullarımızda çevrelerden öğrencilerimizi ve gençlerimizi tenise, kortlara çekerek bunun da alt yapısını geliştirme noktasında gayret ediyoruz, sizlerin bu konuda yapmış olduğunuz gayretler gibi.

Ben umuyorum ki tüm bu desteklerle, örnek uygulamalarla İzmir tenisi ve hem de uluslararası noktadaki marka değeri elde edilmesi ile ilgili o marka değer hep birlikte daha da güzel bir noktaya gelecektir diye düşünüyorum.

Tenis Federasyonu başkanımıza ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sizlere teşekkür ettim ama bir teşekkürü de burada hem Teb’e etmek istiyorum hem de katkı sağlayan belediye başkanlarımız var, büyükşehir belediye başkanlığımızla birlikte onlara da çok teşekkür ediyorum. Mekan konusunda bize katkı sağlayan yine buradaki tesisin yöneticisi arkadaşa da çok teşekkür ediyorum. Hepinize güzel seyirler ve müsabakalar diliyorum. İnşallah uluslararası İzmir Cup gelecekte çok daha iyi noktalarda, çok daha fazla sayıdaki ülkenin ve sporcunun katılımıyla, daha güzel günleri İzmir’imize ülkemize ve tüm ülkelere de yaşatacaktır. Tüm emeği geçenlere tebrik ve teşekkür ediyorum. Aramızda bulunan dışarıdan gelen misafirlerimize de ayrıca hoş geldiniz demek istiyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum " dedi.

Vali Toprak ayrıca, turnuvada ülkemizi temsil edecek milli tenisçilerimiz, Marsel İlhan, Barış Ergüden, Tuna Altuna,  Cem İlkel ve turnuvada ter dökecek bütün raketlere başarılar diledi.

 NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi