KONUK SANATÇI : Bedia Akartürk

 Ödemiş Belediyesi Kurtuluş Günü ve Sanat Etkinlikleri 3-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak.3 Eylül günü sabah saat 10.00 Hükümet Konağı önünde Çelenk Sunma töreniyle başlayacak etkinlikler saat 19.00 Hükümet Meydanı önünden Fuar alanına kadar Gazi Umurbey Mehteran takımının yürüyüşüyle birlikte fuar alanına gidilecek. Saat 20.00 Fuar alanında 30.Milli Fuarın açılış gerçekleşecek. Açılışta Ödemiş Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve protokolün konuşmasının ardından havai fişek gösterisiyle devam edecek.

Kurtuluş günü etkinlikleri hız kesmeden 4 Eylül günü 11.Çocuk Fuarının açılışı Aykut Oray Sanat Sokağında animasyon ve Resim Şenliği ile devam edecek. 5 Eylül Cuma günü Ödemiş Yıldız Kent ve Arşiv Müzesinde, Ödemişli Ressam Mustafa Ali Kasap’ın Kadın Efe Resim Sergisi ve Ethem Oruç’un konuşmacı olarak katılacağı Türk Sanatında Efelik Kültürü adlı söyleşi gerçekleştirilecek. 125.Yıl kültür Parkta İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik topluluğuna Konuk sanatçı olarak Ödemişli Türk Halk Müziğinin eşsiz yorumcusu Bedia Akartürk eşlik edecek.

6 Eylül Cumartesi Günü ise gençlerin gözde gruplarından Manga Ödemişli gençleri müziğe doyuracak.7 Eylül günü ise kurtuluş etkinlikleri Ödemiş’in Demircilli Mahallesinde saat 12.00 rahvan at yarışlarıyla başlayacak. Rahvan At yarışları yapılırken bir tarafından Ödemiş Nikâh salonunda Ödemiş Belediyesi Resim Kursiyerleri tarafından yıl sonu sergi açılışı yapılacak. Akşam ise Ödemişliler 125.yıl Kültür Parkında Türk halk Müziği ve Türk Sanat Müziğinin unutulmaz bestelerini Konuk sanatçılar Seher Tilmaç ve Tolga Meriç’in eşsiz yorumları eşliğinde müziğe doyacaklar.

 HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi