Bal birliği ve Ziraat Odası işbirliği ile Ödemiş ve çevresinde hem organik balcılık, hem de organik ürün yetiştirme gelişecek
Organik ürünler sayesinde, üreticiler daha fazla para kazanacak

Haber: Nazif HARUPÇU

Son yıllarda organik tarım ürünlere olan ilginin artması ile birlikte, Organik bal yetiştiriciliği konusunda başlatılan çalışmalara Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa ’da destek vermeye başladı.

İzmir Arıcılar Birliği Küçük Menderes Havzası Koordinatörü Mahmut Kaçan ile birlikte işbirliği yapmaya karar veren Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, bu sektörün de önünün açılması için çalışmalara tam destek verdiğini belirtti.

İzmir Arıcılar Birliği Küçük Menderes Koordinatörü Mahmut Kaçan’da açıklamasında, “Son yıllarda ortaya çıkan sahte bal nedeniyle vatandaşlarımız hangi ürünleri yiyeceğini şaşırmış durumda. Bizde halkımızın sağlıklı bal tüketmesi amacıyla Tarım Bakanlığımıza müracaatta bulunduk. Bu çerçevede Organik Bal sertifikası veren Özel bir firma işbirliği, Bakanlık görevlileri, Tarım mühendisi, Arıcılık profesörlerinden oluşan bir heyet Ödemiş’e geldi ve Hamam köy başta olmak üzere çeşitli yaylalarda incelemelerde bulundular. Daha sonra Bıçakçı-Ovacık yaylasında çalışma sürdürüldü. Köylülerle kahvehane de toplantılar düzenlendi. Organik balcılığın yapılabilmesi için yaylalarda vatandaşların kullandığı tarım ilaçlarının kimyasallardan arındırılarak Organik tarım ilaçlarına yönlendirilmesi konusunda bilgiler verildi.

Organik Balcılığın sadece bize faydası olmayacak. Yaylalarda ürün yetiştiren köylülerimizde organik tarım yaptıklarından dolayı da onlarda ürünlerini daha iyi fiyata ve kaliteli ürün yetiştirerek sertifikalarını alacaklar. Böylece hem köylü kazanacak hem de organik balcılar da kazanacak. Ve halkımıza daha sağlıklı ürünlerin sağlanmasında bizlerin katkısı da büyük olacak. Bu çalışmalar köylülerimize anlatıldığında istekli olduklaır gözlemlendi. Bakanlık yetkilileri de bilgi desteği ve ilaç desteği konusunda köylülerin taleplerine cevap vereceklerini ifade ettiler.

Bu projeye Ziraat Odası Başkanımız Sayın Ahmet Kocaağa’nın da destek vermesi bizleri sevindirdi. Küçük menderes havzasında organik tarım ve balcılık böylece merkez konumuna gelecek. Üreticilerimizin de kazançları artacak.”dedi

Editör: Haber Merkezi