HABER: Nazif HARUPÇU

Ödemiş Belediyesi, kontrolsüz ve kayıt dışı servis taşımacılığının önüne geçilmesi amacıyla, Şoförler Odası işbirliği ile yürütülen S plaka ihalesinde mutlu sona gelindi.

Ocak ayında Belediye Başkanı Bekir Keskin, Belediye yetkilileri ve Şoförler Odası temsilcileri ile yapılan toplantıda gündeme gelen, Ödemiş’te faaliyet gösteren tüm toplu taşıma araçların belirli bir sisteme dâhil edilerek,  ruhsatsız servis taşımacılığının önüne geçilmesi kararı alınmıştı.

Keskin, “32 KİŞİ HAK KAZANDI”

Belediye Başkanı Bekir Keskin Kültür merkezi büyük salonda yaptığı konuşmada, “5393 sayılı Belediye kanununun ilgili bentleri çerçevesinde  (S) plaka verme yetkisi belediyelere verilmesinin ardından 5 Eylül 2012 tarihinde Belediye meclisince Başkanlığımıza yetki verildi. Sonrasında, Belediye de Ocak ayındaki görüşleri de alarak Şubat ayında S plaka yetkisi verilmesi ve bu çerçevede, mücavir alan sınırları içerisinde (S) plakalı özel servis araçlarının taşıma hizmetlerini düzenli hale getirmek, hangi koşullarda ve ne şekilde çalışacakları belirlemek üzere bir yönetmelik hazırladık. Şubat ayında da Her plaka tahsisinin ayrı ayrı yapıldığı ihalede 109 araçlık S plaka tahsisi ile okul ve işyerleri servislerine düzenleme getirildi. 3 Temmuz Çarşamba günü öğleden sonra, Devlet İhale Kanunun 45. maddesine istinaden Açık Teklif Usulü ile Kültür merkezi büyük salonda çıkılan ihaleye 32 araç sahibi başvurdu.

Açık artırma ihalesi sonucu 109 araçlık kontenjandan 32 kişi ihaleyi alarak S plaka alma hakkını kazandı” dedi.

YENİDEN İHALE AÇILACAK

Mali İşler Müdürü Ufuk Kızıler ’de konuşmasında, “Önümüzdeki günlerde de S plaka için başvuru yapacak şoförlerimiz için yeniden ihale açarak S plaka almak isteyenlere de bu hakkı tanıyacağız. Servis plakası alan başvuru sahipleri, tahsis belgelerinin kendilerine verilmesinden sonra 1 ay içerisinde "S" plakalarını Ödemiş Trafik Tescil Amirliği'nden tescil ettirecek” dedi.

Şoförler Odası Başkanı Tahir Silay’da açıklamasında, “Kaçak çalışan ve S plakası bulunmayan araçlar bundan böyle servis taşımacılığı yapamayacak. Vergisini ödeyen şoför esnafımız bundan böyle mağdur olmayacak. Uygulama esnaflarımız için hayırlı oldu“ şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi