Haber: Semih DURSUN

İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin her ay düzenlediği olağan toplantıya bu kez Kiraz ilçesi ev sahipliği yaptı. Kiraz Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya İzmir’in 8 ilçesinin Kent Konseyi temsilcileri katıldı.

İzmir Kent Konseyleri Birliği dönem sözcüsü Deniz Tolga İnci, diğer temsilciler ve Kiraz Kent Konseyi Başkanı Erkan Tek eşliğinde ilk olarak Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz’ı makamında ziyaret etti. Bütünşehir Yasası'nın ele alındığı buluşmada, yasanın eksi ve artıları karşılaştırıldı. Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Kent Konseyi’nin yerel demokrasi açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getirerek, temsilcileri Kiraz’da görmekten dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Ziyaretin sonunda İzmir Kent Konseyleri Birliği adına Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz’a plaket takdim edildi.

SUNUM İLGİ TOPLADI

Daha sonra Kiraz Belediyesi Düğün Salonu’nda aylık olağan toplantı yapıldı. Toplantıya Konak, Buca, Bayraklı, Gaziemir, Bornova, Seferihisar, Ödemiş ve Kiraz ilçelerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda ilk olarak Kiraz Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Derya Coşkun, Kiraz’ı tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Kiraz’dan değişik fotoğraf karelerinin yer aldığı sunum temsilciler tarafından ilgi ile takip edildi.

KİRAZ EKOLOJİK TURİZME KAZANDIRILMALI

Sunumun ardından Coşkun, temsilcilerin sorularını yanıtladı. İzmir Kent Konseyleri Birliği dönem sözcüsü Deniz Tolga İnci, Kiraz’ın ekolojik turizme kazandırılması gereken bir yer olduğunu ifade ederek, yerel yönetimin bu konuyu mutlaka değerlendirmesi gerektiğine dikkati çekti. İnci ayrıca Kiraz’ın İzmir’e uzak oluşunun doğal yapının korunması adına bir avantaja dönüştürülmesi gerektiğini ve köylerin turizme kazandırılması için yatırım yapılabileceğini ifade etti.

Daha sonra Kiraz Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri ilçenin tarım ve hayvancılık potansiyeli hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sunum eşliğinde Kiraz’da yetişen ürünler ve hayvancılık durumu hakkında istatistikler aktarıldı.

KENT KONSEYLERİ TOPLANTISI DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantının devamında CHP Genel Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan Kent Konseyleri Toplantısı hakkında genel değerlendirme yapıldı. Kent Konseyleri Platformu’nun Diyarbakır’dan düzenlenecek 12. buluşmasına İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin de davet edilmesi halinde sergilenecek genel tavır da toplantıda masaya yatırıldı. Toplantının ardından katılımcılara yemek verildi.

Editör: Haber Merkezi