Son dönemde kriz içinde olan patates üreticisine destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hasat sezonunun başladığı günden bu yana fiyatların dip olması nedeniyle zor durumda olan üreticilerden satın aldığı toplam 1.350 ton (1 milyon 350 bin kilogram) patatesi ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladı. Patatesler 10’ar kilogramlık paketler halinde, sosyal yardım desteği alan vatandaşlar ile Süt Kuzusu projesinden yararlananların yer aldığı toplam 135 bin haneye dağıtılıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’teki tarım kooperatiflerinin yöneticileriyle yaptığı toplantı sonucunda, dağıtımların “kooperatifçilerin önerdiği şekliyle” ortak sayısı daha fazla olan iki kooperatif merkezli olarak yürütülmesini kararlaştırmıştı. S.S. Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesindeki Gereli Kooperatifi, Kaymakçı Kooperatifi, Çaylı Kooperatifi, Gölcük Kooperatifi ve Bozdağ Kooperatifi'nden 1000 ton, S.S. Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesindeki Bademli Kooperatifi, Kayaköy Kooperatifi, Adagüme Kooperatifi, Ovakent Kooperatifi ve Üçkonaklar Kooperatifi’nden de 350 ton patates alan Büyükşehir Belediyesi, ürünün tarlada kalmasını büyük ölçüde önlemişti.
Sözünü fazlasıyla tuttu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 3 Haziran'da CHP milletvekilleri, il yönetimi, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte Ödemiş'i ziyaret ederek patates üreticilerinin sorunlarını yerinde dinlemiş, orada yaptığı açıklamada, krizi çözmek için çalıştıklarını ve üreticilerden 800 ile 1000 ton patates alımı yapacaklarını müjdelemişti. Başkan Kocaoğlu'nun bu açıklamasından sonra harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1350 ton patates alımı için çalışmalara başlamıştı.
Tarımın hemen her alanına destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Kocaoğlu döneminde tarımsal kalkınma kooperatiflerinden 224 milyon liralık alım gerçekleştirdi.
Editör: Haber Merkezi