İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin eylül ayında gerçekleşen kongresinde yüzde 36’lık bir kesimin oyunu alarak başkan seçilen Mehmet Çelikkaleli’nin yönetim kurulunda görev dağılımı yapıldı.
Yönetim kurulu üyelerinden iki kişi de İzbir A.Ş.’de göreve getirildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli, yönetimde görev dağılımının yapılmasının ardından projelere başladıklarını, büyük projelerini İzmirli çiftçilerle buluşturacaklarını iddia ettiği konuşmasında şunları söyledi:
“Seçildiğim yönetim kurulumla birlikte, yerinde bir görev dağılımı gerçekleştirdik. Hepsi de görev aldıkları konumlarda uzmanlaşmış kişiler ben kendilerine başarılar diliyorum. Bizler seçildiğimizin ikinci ayına girdiğimiz bu ayda suni tohumlamayla ilgili bir girişim yaparak 200 bin adet sperma aldık. Aldığımız sperma tohumlarını en kısa sürede üyelerimize dağıtacağız. Bununla da kalmayıp yüksek miktarda süt üreten şampiyon ineği sahiplerine her düve başına beş adet dünya şampiyonu sperması vereceğiz. Projelerimiz bununla sınırlı kalmayacaktır.”
Ardından yönetim kurulunda görev alan üyeleri tanıtan Çelikkaleli,
“Bilindiği gibi böyle kurumlar bir bayrak yarışıdır. Bizler bu bayrağı daha da yükseklere çıkaracağımıza inandık. Talip olduk. Allah’ın izni ve üyelerimizin güveniyle bu göreve seçildik. Destek veren vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Artık gerçekten birlik olma günüdür. Seçim yapılmış ve orada kalmıştır. Ben bütün üyelerimizi birliğimiz için çalışmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde ise görev dağılımı şu şekilde oldu: Başkan Mehmet Çelikkaleli, İkinci Başkan Ahmet Kocaağa, Muhasip Üye Ali Gülkaynak, Basın ve Halkla İlişkiler Emre Vural, Düve Çiftlikleri Sorumlusu Ahmet Canbazoğlu.
İzbir A.Ş. ise yönetim kurulunda yönetim kurulundan Allattin Helvacıoğlu yönetim kurulu başkanlığına getirilirken, İbrahim Şentürk ise Muhasip üye oldu.
Editör: Haber Merkezi