Haber: Dilek Acar ÖZDEMİR



Çiftçinin sulama amaçlı elektriği, elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleşmesinin ardından, yeni bir uygulamaya gidilerek birçok ova köyünde, tarımsal sulama amaçlı elektrikleri keserek mühürledi, bunun sonucunda arazisini sulayamayan çiftçiler, ürünlerinin telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Elektrik özelleştirmeleri sonucunda, tarımsal sulama amaçlı elektrik bedellerini mahsul döneminde değil, her aybaşında tahsil etme yoluna girişti.

Bayındırlı çiftçilerde henüz mahsulü satıp paralarını alamadıkları için, sulama elektriği faturalarını ödeyemiyor ve sayaçlar şirket elemanları tarafından mühürleniyor. Yeni duruma isyan eden üreticiler, “Ürettiğimiz mahsulü henüz kaldırmamışken, elde avuçta  yokken elektriği keserseniz, biz bu tarlaları, bağ bahçeyi neyle sulayacağız, hangi ürünü toplayıp da borcumuzu ödeyeceğiz” diyerek isyan ediyorlar. Bayındırlı çiftçiler, sulama elektriği borçları için mahsul sonuna dek erteleme istiyor, yeni uygulamaya derhal son verilmesi talebiyle yetkilileri göreve çağırıyor. Çiftçisinin yanında olan Bayındır Ziraat Odası önderliğinde elektrik borçlarının faizlerinin silinip taksitlendirilmesi için 2 bin adet imza toplayan çiftçiler kendilerine bu doğrultuda destek çıkılmazsa seslerini duyurabilmek için yürüyüş yapacaklarını söylediler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bayındır Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar, çiftçinin mahsül döneminde bu şekilde elektriğinin kesilmesinin çiftçiği mağdur ettiğini belirterek, “ Üreticilerimizin elektrik borçlarının mahsul döneminin sonuna dek ertelenmesine, kesilen elektriklerinin yeniden bağlanmasına ve hasattan hasada ödemeye dönük bir planlama yapılsın. Bu konuda gerekli görüşmeleri yaptık, yetkililerden olumlu bir cevap bekliyoruz. Çiftçi şuan bir darboğazda tam mahsul zamanı elektriğin kesilmesi ile çıkmaz bir yola girdi”

Editör: Haber Merkezi