Tire Ticaret Odası (TTO), Tireli Girişimci adaylarını yeni iş kuracak girişimcilere yönelik KOSGEB işbirliğiyle “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursuna çağırıyor.

Haber: Dilek Ayvalı

Tire Ticaret Odası tarafından düzenlenen KOSGEB Kursu için başvurular 18 Ocak 2016 Pazartesi günü başlıyor. KOSGEB’in belirlediği temel seviye eğitim modüllerinden oluşan girişimcilik programı 8 Şubat ile 18 Şubat 2016 tarihleri arasında Tire Ticaret Odası’nda gerçekleşecek.

Eğitimin hedef kitlesi, İŞ- KUR'a kayıtlı, en az ilköğretim mezunu, 18 yaş üzeri kişiler olacağını kaydeden Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan, “Başvuru yapanlar mülakata katılacaklar ve yapılacak olan mülakatta girişimcilik programına katılacak olanlar eğitim durumları, mesleki deneyimleri, mali yeterlilikleri gibi kriterlere bakılarak belirlenecek" dedi.

100 BİN LİRA GERİ ÖDEMELİ KREDİ DESTEĞİ

Proje kapsamında özgün fikirlere sahip girişimciler toplam 70 saat eğitim alacak. Eğitimini tamamlayarak katılım belgesi alan adaylar kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çevresinde 'Yeni Girişimci Desteği'ne başvurma hakkı kazanacak. Desteğe hak kazanan girişimciler ise 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar geri ödemeli sabit yatırım desteğinden yararlanabilecek.

Tireli Girişimci adaylarını yeni iş kuracak girişimcilere yönelik KOSGEB işbirliğiyle “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursuna başvurular 18 Ocak Pazartesi günü başlayarak 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. 

Editör: Haber Merkezi