Ödemiş Zafer İlköğretim Okulu 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Ödemiş Belediyesi işbirliğiyle kutlama yaptı. Öğrenciler günün anlamına ilişkin olarak öğretmenleri eşliğinde çevre yürüyüşü gerçekleştirdiler.
Kutlama etkinliklerinde Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerinden atık pil toplama projesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
 Türkiye Çevre Eğitim Vakfı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Eko-Okullar Programını Ödemiş’te Zafer İlköğretim Okulu’na vermişti. Ödemiş’te bu konuda ilk olan Zafer İ.Ö.O. aynı zamanda da Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile birlikte hayata geçirilen; 'Beyaz Bayrak Projesi' kapsamında da Ödemiş’te ilk olmanın haklı gurunu yaşıyor. “Yeşil Bayrak” ve “Beyaz Bayrak” ın kazandırılmasında emeği geçen öğretmenlerden Şirin Çelik ve Seray Kırsoy Örnek’e çalışmalarından dolayı okul müdürlüğünde plaket takdim edildi.
Saraçoğlu Caddesi’nden başlayan çevre yürüyüşü Denizciler Sokak, Ulus Meydanı, Enstitü, Ordu, Akdeniz, Hürriyet caddelerinden geçerek öğretmenevi önünde noktalandı. Okul bahçesinde Ödemiş Belediye Bandosu da bir konser verdi. Aynı zamanda Ödemiş Belediyesi katılımcılara ve öğrencilere, gevrek, ayran ve dondurma ikram etti.
Okul Müdürü Sami Keskin, Dünya Çevre Günü kutlaması ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında, “Ödemiş’te yeşil ve beyaz bayrak alan tek okul olarak Dünya Çevre Günü’nü sahiplendik. Atık pil, plastik kapak gibi projeleri gerçekleştirdik. Dolu dolu bir Dünya Çevre Günü geçirdik. Burada bize büyük destek veren Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’e çok teşekkür ediyoruz. Ödemiş Belediye Bandosu’na da çaldığı birbirinden güzel şarkılar ve gösterdikleri ilgiden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi